30.12.2024
Телеканал NTD

В Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамам

В Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамам

Перші п'ять місяців материнства для австралійки Ніни з Голд-Коста були і щасливими, і важкими. Уся річ..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Перші п’ять місяців материнства для австралійки Ніни з Голд-Коста були і щасливими, і важкими. Уся річ у самотності. Її батьки далеко, а чоловік їх не має.

Якось Ніна зрозуміла, що її доньці Міллі потрібна бабуся. Тоді молода мама й звернулася по допомогу до людей похилого віку. Відгукнулася Крістін Арнотт. Вона наразі не має онуків, а ось любові — аж за край.

[Крістін Арнотт, названа бабуся]:

«Думаю, коли даруєш чи отримуєш любов, її не буває забагато».

Ніна та Крістін швидко зблизилися.

[Ніна Петерсен, молода мама]:

«Хоч ми знайомі недавно, та вона стала членом нашої сім’ї і дуже багато значить для нас із Міллі».

Молодій мамі полегшало, а дні бабусі тепер насиченіші.

[Крістін Арнотт, названа бабуся]:

«Це дарує мені радість. Мені до вподоби спостерігати, як дівчинка росте. Я знаю її лише кілька місяців, але за цей час вона підросла й розвинулася. Вона каже більше слів і добре повзає».

Дослідники зазначають, що спілкування між різними поколіннями корисне для всіх.

[Аннеке Фітцджеральд, дослідниця]:

«Я виявила, що коли молоді та старі збираються разом, у них не тільки загоряються очі, а й пожвавлюється мозок».

На думку вчених, діти, які мають бабусь і дідусів, почуваються захищенішими, легше переживають негаразди й ліпше ставляться до інших людей похилого віку. А бабусі й дідусі, які дбають про онуків, живуть на п’ять років більше.

Тепер Ніна закликає інших молодих батьків брати до сім’ї названих бабусь і дідусів. Ну а Крістін каже, що, навіть коли в неї будуть свої внуки, вона однаково не перестане спілкуватися з Ніною та Міллі.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамам40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: