28.11.2024
Телеканал NTD

До 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпів

До 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпів

На цьому відео влада Північної Кореї публічно засуджує двох підлітків до 12 років каторжних робіт за..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

На цьому відео влада Північної Кореї публічно засуджує двох підлітків до 12 років каторжних робіт за перегляд кліпів K-pop.

Відео опублікував Інститут розвитку Півдня й Півночі, що працює з втікачами з КНДР.

Агентству Reuters не вдалося незалежно перевірити кадри, про які вперше повідомило BBC. Особи студентів приховали з міркувань безпеки.

Чхве Кьон Хі — директор Інституту. Вона втекла з КНДР 2001 року.

[Чхве Кьон Хі, директор Інституту розвитку Півдня й Півночі]:

«Думаю, що це відео, мабуть, змонтували десь у 2022 році. Влада Північної Кореї робить відео, а потім кожна організація всередині країни проводить навчальні лекції. Це зняв інсайдер на мобільний телефон, оскільки мобільні телефони в Північній Кореї зараз також популярні».

З її слів, це свідчить і про те, що в КНДР значно поширена й південнокорейська культура, і що міленіали та покоління Z — найбільший головний біль Кім Чен Ина.

2020 року Північна Корея ухвалила закон про «антиреакційні думки». Відтоді в країні суворо карають усіх, кого впіймали на перегляді розважальних відео з Південної Кореї чи копіюванні стилю мовлення сусідів.

Згідно з відео, двоє 16-річних підлітків дивилися та поширювали заборонені ролики впродовж трьох місяців.

Диктор каже, що вони «спокусилися іноземною культурою… і, як наслідок, зруйнували своє життя».

Технічно Північна й Південна Кореї досі перебувають у стані війни після того, як їхній воєнний конфлікт 50-х років закінчився тимчасовим перемир’ям. Країни розділяє добре укріплена демілітаризована зона.
Коротке посилання на цю сторінку:

До 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіТепловий стрес охоплює дедалі більше територій Європи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: