27.01.2024
Телеканал NTD

Бізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинків

Бізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинків

Ці харчові відходи ще обов'язково послужать людям. Поруч із містом Абомей-Калаві, що в Беніні, працює нова..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Ці харчові відходи ще обов’язково послужать людям. Поруч із містом Абомей-Калаві, що в Беніні, працює нова компанія, яка виробляє біогаз. Заснував її місцевий бізнесмен Енок Гнага.

[Енок Гнага, засновник компанії]:

«На цій фермі з відходів тваринництва отримуватимуть газ, який використовуватимуть для печей та духовок, тобто для приготування їжі та підсмажування тостів. Також можна буде отримувати електроенергію».

Компанія збудувала сотні бетонних резервуарів для виробництва біогазу. Споруджує їх біля житлових районів і промислових зон. Екологічне паливо отримує вже понад 560 домогосподарств.

Ідея в Енока виникла ще в студентські роки. Якось раз свічка з його рук випадково випала у відро з харчовими відходами. Одразу спалахнуло полум’я.

[Енок Гнага, засновник компанії]:

«Коли відро спалахнуло, я подумав: “Що це?” Мені стало цікаво, і я поговорив зі своїм викладачем хімії. Він сказав, що все нормально, просто утворився біогаз».

Зараз компанія здатна забезпечити цілодобове постачання електроенергії в кількох сільських районах. Крім того, вона випускає органічні добрива, чим допомагає зменшити залежність фермерів від дорогих імпортних аналогів.

Для отримання біогазу підходить гній, пташиний послід, рослинні відходи, трава, відходи молокозаводів, а також рибного та забійного цехів. Також можна вирощувати спеціальні енергетичні культури, такі як силосна кукурудза та водорості.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Як голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: