27.01.2024
Телеканал NTD

Рясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапс

Рясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапс

Рясні снігопади спричинили транспортний колапс у кількох країнах Європи. В Осло — столиці Норвегії — скасували..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Рясні снігопади спричинили транспортний колапс у кількох країнах Європи. В Осло — столиці Норвегії — скасували всі авіарейси. Пасажири змушені чекати, коли розпогодиться.

[Бенте Єнсен, туристка з Данії]:

«Схоже, уся річ у снігопаді, вітрі та іншому. Тож треба просто почекати й випити філіжанку кави. Такий план».

Також в Осло скасували потяги. Залізничне сполучення порушено й в інших регіонах країни.

Снігопади йдуть і в Бельгії. У Брюсселі випало щонайменше п’ять сантиметрів снігу. Порушено рух поїздів. Влада попереджає про небезпечну ситуацію на автошляхах на півдні країни. Місцями вже утворилися величезні затори.

Утім, у самій столиці люди насолоджуються зимовою погодою.

[Чейз Медоуз, турист зі США]:

«Гадаю, це добре. Схоже на чари — бачити місто в снігу».

А в Німеччині до рясних снігопадів додався крижаний дощ. В аеропорту Франкфурта-на-Майні скасували понад 500 рейсів.

[Клаус Людвіг Фес, пасажир]:

«Поки це лише стрес. Він почався ще вчора. Мій рейс скасували за дві години до вильоту, і я перебронював квитки. Потім ситуація стала незрозумілою, і зрештою цей виліт теж скасували. Тепер я поїду до Берліна поїздом».

Схожа ситуація і в Мюнхені. Там скасували 250 рейсів. А в міжнародному аеропорту в Саарбрюкені скасували всі рейси.

Найбільший залізничний оператор Німеччини попередив про затримки та скасування кількох поїздів далекого прямування. Водночас швидкість руху експресів знизили до 200 кілометрів за годину. Зазвичай, на спеціальних ділянках дороги вони розганяються до 330 кілометрів за годину.

Дороги на південному заході країни вкрила ожеледиця. Метеорологи обіцяють, що на заході та в центрі країни снігопади поки триватимуть.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапсУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центром

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: