27.02.2024
Телеканал NTD

Каталонія почне жорстко економити воду через велику посуху

Каталонія почне жорстко економити воду через велику посуху

Цей громадський басейн у Барселоні вже підготувався до нових обмежень на воду. У Каталонії, північно-східному регіоні..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Цей громадський басейн у Барселоні вже підготувався до нових обмежень на воду. У Каталонії, північно-східному регіоні Іспанії, триває найбільша в цій місцевості посуха за всю історію спостережень.

[жителька Каталонії]:

«Ми маємо економити воду. Але міській адміністрації слід виявляти більше уваги. Усюди відбуваються витікання води. Їм треба розв’язати проблему».

Уряд автономної спільноти оголосив надзвичайну ситуацію, а також запровадив обмеження на користування на випадок, якщо рівень води у водосховищах знизиться до 16 % звичайного обсягу.

Після цього наповнювати басейни заборонять, зокрема в туристичних об’єктах. Однак громадським басейнам буде дозволено частково заповнювати криті басейни, якщо буде вжито інших заходів економії.

[Віктор Венді, директор спортивного центру]:

«Ми намагаємося наповнювати мінімально, щоб гарантувати належний санітарний рівень».

Щодо відкритих басейнів, то заповнювати їх можна буде лише в тому разі, якщо закриють усі душові кабіни.

[Віктор Венді, директор спортивного центру]:

«Раніше ми вже почали вживати низку заходів, щоб знизити споживання води на об’єктах на 20 %. Основні заходи — зниження тиску води в душі, обмеження часу його використання».

Дозволене споживання води зменшать із 210 до 200 літрів на людину на день, а кількість води для сільськогосподарського, тваринницького та промислового використання уріжуть на 80 %, 50 % та 25 % відповідно.

У деяких випадках дозволять поливати дерева в громадських місцях та спортивні поля. Але для цього теж треба буде щось робити, щоб компенсувати споживання води.
Коротке посилання на цю сторінку:

Каталонія почне жорстко економити воду через велику посухуЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Як пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в Перу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: