27.10.2024
Телеканал NTD

Тисячі індійців прагнуть поїхати працювати до Ізраїлю

Тисячі індійців прагнуть поїхати працювати до Ізраїлю

Тисячі чоловіків стоять у черзі в індійському штаті Гар'яна. Вони прагнуть пройти відбір і поїхати на..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Тисячі чоловіків стоять у черзі в індійському штаті Гар’яна. Вони прагнуть пройти відбір і поїхати на роботу до Ізраїлю. Там через війну, яка триває вже четвертий місяць, забракло робітників.

Каменярі, маляри, електрики, сантехніки та фермери чекають, щоби показати свої навички. Усі вони готові поїхати до зони конфлікту, бо там за рік зможуть заробити вп’ятеро більше, ніж удома.

[робітник]:

«Усе через гроші. Якби ми отримували більше грошей тут, нам не треба було б їхати за кордон і шукати роботу, не треба було б витрачати два-три дні і їхати на співбесіду до іншого міста».

[робітник]:

«В Індії безробіття, і тому люди їдуть із країни. (Репортер: “Але в Ізраїлі йде війна”.) Так, але що вдієш? Тут нам доводиться працювати на порожній шлунок».

За даними ізраїльських медіа, країна хоче залучити коло 70 000 робітників із Китаю, Індії та інших країн. Так Ізраїль хоче стимулювати свій будівельний сектор, який значною мірою був заморожений. Причиною стало те, що після нападу ХАМАСу 7 жовтня тисячам палестинських будівельників перекрили в’їзд до країни.

Торік Ізраїль та Індія підписали угоду, яка дасть змогу 42 тисячам індійських робітників працювати в єврейській державі у сфері будівництва та догляду за хворими.

Нині Індію вважають найгустонаселенішою країною світу. Там живе мільярд 400 мільйонів осіб. Рівень безробіття в містах загалом становить 6,6 %. А серед людей віком до 29 років цей показник сягає 17 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі індійців прагнуть поїхати працювати до Ізраїлю19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуУ Кенії люди гинуть від повенейООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоМарокко: лазні закриті, води немаєГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: