17.10.2024
Телеканал NTD

Прем’єр Великої Британії подасть до парламенту спірний закон про відправлення мігрантів до Руанди

Прем'єр Великої Британії подасть до парламенту спірний закон про відправлення мігрантів до Руанди

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак пройде через найсерйозніше випробування в парламенті за весь час його прем'єрства...

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак пройде через найсерйозніше випробування в парламенті за весь час його прем’єрства. Він подасть на розгляд подвійний пакет документів щодо міграційної політики. Це новий договір із Руандою про відправляння на її територію нелегальних мігрантів, а також «надзвичайний» законопроєкт, який має запобігти юридичним перешкодам цьому планові.

Раніше Верховний суд Великої Британії визнав незаконним план вислання мігрантів до Руанди, бо там їм буде небезпечно. Прем’єр усе ж не відмовився від своїх намірів і переробив законопроєкт. Однак він може не пройти в парламенті, оскільки розколов партію Сунака на два табори.

Поміркованіші депутати вважають, що вислання нелегалів до Руанди порушує права людини. А на думку правих політиків, законопроєкт недосить жорсткий. Це означає, що мігранти зможуть успішно оскаржувати в суді своє вислання.

Якщо хоча б 29 депутатів керівної Консервативної партії проголосують проти законопроєкту, він не пройде. До того ж на наступних стадіях розгляду депутати можуть внести поправки.

План вислання нелегальних мігрантів до Руанди подав ще Борис Джонсон. Торік у квітні дві країни уклали відповідну угоду. Вона передбачає відправлення мігрантів до спеціальних центрів у Руанді, звідки вони зможуть подати прохання на надання притулку у Великій Британії. Якщо рішення буде позитивним, мігранти зможуть повернутися. А якщо ні, то їх депортують на батьківщину.

За останні п’ять років до Великої Британії прибуло понад 100 тисяч нелегалів. Вони перепливають Ла-Манш на невеликих човнах або ховаються в якомусь транспорті, що перетинає протоку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прем’єр Великої Британії подасть до парламенту спірний закон про відправлення мігрантів до РуандиУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіАфіни накрила пилова буря із СахариУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судПерешкодити мародерству: бразильська поліція патрулює затоплені райониЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниІзраїль відправив танки на північ Сектора Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: