17.12.2024
Телеканал NTD

Ізраїльські танки прорвалися в центр Хан-Юніса, що на півдні Сектора Гази

Ізраїльські танки прорвалися в центр Хан-Юніса, що на півдні Сектора Гази

Ізраїльські війська в неділю з боєм пробилися до центру головного міста півдня Сектора Гази. На кадрах..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Ізраїльські війська в неділю з боєм пробилися до центру головного міста півдня Сектора Гази.

На кадрах армії видно наслідки наземного та повітряного наступу на Хан-Юніс. Після інтенсивних нічних боїв танки вийшли на головну дорогу, що веде з півночі на південь.

Водночас тут перебувають сотні тисяч мирних жителів, які втекли з інших частин анклаву. До міської лікарні Насера в неділю надійшло багато поранених.

Терористичне угруповання «Ісламський джихад», яке пов’язане з ХАМАСом, заявило, що в цьому районі з ізраїльськими силами воюють і його бійці.

Обидві сторони повідомили й про бої, що йдуть на півночі Сектора Гази.

А тим часом на міжнародній конференції в Катарі міністри закордонних справ арабських країн розкритикували США за те, що вони наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН, яка вимагала припинити вогонь із гуманітарних міркувань.

Також на конференції виступив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

[Антоніу Гутерреш, Генеральний секретар ООН]:

«Я повторив свій заклик до припинення вогню з гуманітарних міркувань. На жаль, Рада Безпеки не змогла його прийняти. Але це не робить його менш необхідним. Я обіцяю, що не здамся».

У неділю на брифінгу кабміну прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу назвав заклики інших країн припинити війну в Газі несумісними з підтриманням мети війни — ліквідації ХАМАСу.

Ізраїль пообіцяв знищити це угруповання, яке керує Газою з 2007 року, після того, як 7 жовтня хамасівці влаштували бійню в ізраїльських містах.

За даними Ізраїлю, тоді коло 1200 людей було вбито й 240 взято в заручники.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїльські танки прорвалися в центр Хан-Юніса, що на півдні Сектора ГазиПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиБлінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція»Дострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в Ісландії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: