02.11.2024
Телеканал NTD

Китай закликав громадян жертвувати свої органи

Китай закликав громадян жертвувати свої органи

Пекін закликає китайських громадян реєструватись у програмі «добровільного» донорства органів. Але, як пишуть у соцмережах, декого..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Пекін закликає китайських громадян реєструватись у програмі «добровільного» донорства органів.

Але, як пишуть у соцмережах, декого до участі у програмі примушують.

У липні Китайський адміністративний центр із донорства видав «важливе» повідомлення, спрямоване на пропаганду донорства органів серед китайських громадян.

Це повідомлення почали поширювати школи, медичні установи та підприємства по всій країні.

У програмі беруть участь навіть учні середніх класів.

Як пишуть в Інтернеті, у північній провінції Шаньдун місцева влада зобов’язала брати участь у програмі всіх працівників системи охорони здоров’я. Водночас начальство безпосередньо тиснуло на своїх співробітників.

У відеоролику, опублікованому в мережі, місцева жителька розповідає, що отримала повідомлення про успішну реєстрацію в програмі після того, як утратила посвідчення особи.

Інші поділилися схожими повідомленнями, наголосивши, що навіть не намагалися зареєструватися.

Деякі також зіткнулися з труднощами під час спроби скасувати реєстрацію.

Ось що розповів колишній китайський адвокат, який зараз живе в Канаді:

[Лай Цзяньпін, колишній адвокат]:

«Вони змушують вас жертвувати, а потім стверджують, що це добровільно. Вони змушують усе суспільство брати участь у цій кампанії з донорства органів. Тільки так КПК може приховати незаконне примусове вирізання органів у Китаї».

За даними Управління ООН з прав людини, у період з 2001 по 2006 рік було вбито десятки тисяч прихильників Фалуньгун. Їхні органи під керівництвом влади продавали для трансплантації на чорному ринку.

Фалуньгун – це духовна медитативна практика, яка базується на принципах істини, доброти й терпіння.

Водночас вищі чиновники КПК, схоже, більше за інших користуються цим джерелом органів. На початку цього року вийшов некролог щодо смерті високопосадовця. Згідно з ним, йому пересадили кілька органів.

Майже одразу цей некролог із китайського інтернету видалили.
Коротке посилання на цю сторінку:

Китай закликав громадян жертвувати свої органиРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Нирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: