17.11.2024
Телеканал NTD

Австралія планує вдвічі зменшити приплив тимчасових мігрантів

Австралія планує вдвічі зменшити приплив тимчасових мігрантів

Австралія докладатиме зусиль, щоб до червня 2025 року приплив тимчасових мігрантів знизився вдвічі. Для цього вона..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Австралія докладатиме зусиль, щоб до червня 2025 року приплив тимчасових мігрантів знизився вдвічі. Для цього вона посилить візові правила для студентів і заробітчан.

Зі слів голови МВС Австралії, міграційна система країни «зламана», і приплив мігрантів став рекордним. Так, із червня 2022 по червень 2023 року до країни прибуло 510 000 осіб. Тоді як до пандемії було вдвічі менше.

Зростання кількості тимчасових мігрантів збільшило проблеми з житлом та інфраструктурою.

[Клер О’Ніл, міністр внутрішніх справ Австралії]:

«Ми збираємося повернути все під контроль, створити більш сплановану систему щодо таких важливих питань, як житло. І, можливо, найголовніше — ми створимо програму, яка відповідатиме національним інтересам».

Серед нових заходів — підвищення вимог до знання англійської мови для вступників до вишів. А студенти тепер зможуть повторно отримати візу, лише якщо доведуть, що добре вчаться або зможуть знайти гарну роботу. Зараз в Австралії навчається 650 тисяч іноземних студентів. Багато хто отримав візу вдруге.

Водночас Австралії потрібні іноземні висококваліфіковані фахівці. Також у країні бракує і низькокваліфікованих працівників, приміром, у сфері догляду за хворими та людьми похилого віку.

Як заявляє влада, нова міграційна політика поліпшить умови перебування тимчасових мігрантів у країні.

Тим часом Ділова рада Австралії вважає, що уряд прикриває питанням міграції відсутність інвестицій у житлову інфраструктуру та погану житлову політику, яка не змінюється десятиліттями.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралія планує вдвічі зменшити приплив тимчасових мігрантівСуд над імовірними китайськими шпигунами пройшов у ЛондоніНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у Росії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: