04.10.2024
Телеканал NTD

Троє людей загинуло й 180 постраждало: на Сейшелах оголосили надзвичайний стан

Троє людей загинуло й 180 постраждало: на Сейшелах оголосили надзвичайний стан

Повені та потужний вибух у промисловій зоні — такі лиха одночасно сталися на Мае — головному..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Повені та потужний вибух у промисловій зоні — такі лиха одночасно сталися на Мае — головному острові Сейшелів. Розгул стихії забрав життя трьох місцевих жителів. А внаслідок вибуху постраждало майже 180 осіб. Про загиблих не повідомляють. Президент країни оголосив надзвичайний стан.

Вибух стався вночі на складі, де зберігалася вибухівка.

[Жан-Франсуа Феррарі, міністр рибальства Сейшельських Островів]:

«Вибух був оглушливим і настільки сильним, що утворилася вирва завглибшки 13 метрів. Ударною хвилею вибило вікна й двері та зірвало дахи багатьох будівель у цій комерційній зоні».

Президент пообіцяв з’ясувати причини катастрофи. Розслідування вже почалося.

У зв’язку зі стихійним лихом голова держави наказав усім жителям лишатися вдома. Виняток зробили лише для працівників екстрених служб. Водночас міжнародний аеропорт не закривали. Також між островами, як і раніше, ходять пороми. Туристам дозволено прибувати на Сейшели та відлітати з країни.

Повені на Мае почалися після тривалих злив. На острові розмито дороги й сходять зсуви. Із трьох загиблих одного понесла течія річки. Двоє інших загинули у своєму домі, коли на нього впав величезний валун.

Сейшели складаються зі 115 островів, що розташовані в Індійському океані біля берегів Східної Африки. Це популярний туристичний напрямок. У Сейшельських Островах живе всього 100 тисяч осіб — це найменш населена країна Африки й водночас найбагатша.

Зливи, що йдуть останніми тижнями, також спричинили катастрофічні повені в Кенії, Сомалі, Ефіопії і Танзанії. Десятки людей загинули, а сотні тисяч мусили залишити свій дім.
Коротке посилання на цю сторінку:

Троє людей загинуло й 180 постраждало: на Сейшелах оголосили надзвичайний станДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Ізраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіВ Іспанії «накрили» найбільший у Європі цех із виготовлення фальшивих монетВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови Каталонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: