17.02.2024
Телеканал NTD

Італія виходить із китайської ініціативи «Один пояс, один шлях»

Італія виходить із китайської ініціативи «Один пояс, один шлях»

Рим офіційно заявив Пекіну, що виходить з ініціативи «Один пояс, один шлях». Про це повідомили урядові..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Рим офіційно заявив Пекіну, що виходить з ініціативи «Один пояс, один шлях». Про це повідомили урядові джерела.

Італія була першою і єдиною великою західною країною, яка приєдналася до торговельної та інвестиційної програми Китаю. Ще до укладення угоди вона проігнорувала попередження США про те, що програма може дати змогу Китаю взяти під контроль чутливу та життєво важливу інфраструктуру.

Нині ж після того, як торік на посаду прем’єр-міністра Італії вступила Джорджія Мелоні, країна заявила, що хоче вийти з угоди.

Уряд зазначає, що ініціатива не принесла Італії значних вигод.

Термін дії угоди 2019 року спливає в березні 2024-го. Джерело в італійському уряді повідомило, що Рим не продовжуватиме пакт.

Міністерство закордонних справ Китаю жодних заяв щодо виходу Італії не робило.

Ініціативу «Один пояс, один шлях» започаткували у 2013 році. Відтоді понад 100 країн підписало з Китаєм угоду про співпрацю.

Водночас слід зазначити, що для багатьох невеликих держав вона перетворилася на пастку. Так, коли вони не могли вчасно виплатити борг Китаю, то змушені були віддавати Пекіну в користування критично важливу інфраструктуру, наприклад морські порти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Італія виходить із китайської ініціативи «Один пояс, один шлях»Зруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніСильний шторм налетів на Техас: четверо загиблихВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарнішіДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: