19.12.2024
Телеканал NTD

Історичний Палац правосуддя в Брюсселі починають реставрувати

Історичний Палац правосуддя в Брюсселі починають реставрувати

Жоден молодший за 40 років житель Брюсселя не бачив Палацу правосуддя без будівельних риштовань. Але скоро..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Жоден молодший за 40 років житель Брюсселя не бачив Палацу правосуддя без будівельних риштовань. Але скоро все зміниться. Історичну будівлю починають реставрувати.

[Вінсент ван Квікенборн, міністр юстиції Бельгії]:

«Щоб захистити споруду, 1984 року встановили риштовання. І багато брюссельців уважало їх невіддільною частиною Палацу правосуддя».

Риштовання знадобилися, бо потріскався фасад, почав обсипатися тиньк, та й загалом уся будівля занепала. Деякі внутрішні приміщення давно не використовують.

Три роки тому уряд Бельгії пообіцяв, що Палац правосуддя відреставрують. І тепер фахівці стають до роботи.

[Квінтен Клейманс, керівник реставрації]:

«Ось цей камінь дуже пошкоджений. Його зруйнувала вода, яка проникає крізь стики. Що ми зробимо? Ми видалимо пошкоджені камені, а порожні місця заповнимо новими. Потім обробимо шви, щоб вода більше не проникала».

Палац правосуддя збудували наприкінці XIX століття. Заведено вважати, що тоді це була найбільша будівля Європи, а можливо, і світу. Ця пам’ятка архітектури уособлює розміри об’єднаної Бельгії і являє собою національний символ країни.

Довжина будівлі — 160 метрів, ширина — 150. Висота з куполом — 116 метрів. У палаці вісім дворів, 27 великих залів, 245 залів меншого розміру та інших приміщень. Будівництво коштувало майже 50 мільйонів бельгійських золотих франків. Гроші виділяв король Леопольд II.

Реставрацію Палацу правосуддя планують завершити до 2030 року, коли Бельгія святкуватиме 200-річчя незалежності від Нідерландів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Історичний Палац правосуддя в Брюсселі починають реставруватиДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізаціїВ Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимів10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в Марракеші«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канату

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: