18.11.2024
Телеканал NTD

Від міфів до манги: нова виставка в Лондоні ознайомлює з японською культурою

Від міфів до манги: нова виставка в Лондоні ознайомлює з японською культурою

Захопливу подорож у світ японської культури пропонують здійснити в Музеї дитинства в Лондоні. Нову виставку під..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Захопливу подорож у світ японської культури пропонують здійснити в Музеї дитинства в Лондоні. Нову виставку під назвою «Японія: від міфів до манги» поділено на чотири експозиції: «Небо», «Море», «Ліс» та «Місто».

[Кеті Каналес, кураторка виставки]:

«Особливістю виставки стало неймовірне переплетення мистецтва, дизайну й технологій. До того ж тут показано, як жвавість і креативність, які властиві японській культурі, а ще історія і природа надихнули на створення творів мистецтва, аніме, манги й такого іншого, що багато хто полюбляє».

Відділ «Небо» ознайомлює з історіями, натхненими сонцем, місяцем та зірками. Експозиція «Море» присвячена океанові — одному з головних героїв японських міфів та казок. На центральному місці тут знаменита гравюра «Велика хвиля в Канагаві», яку створив японський художник Кацусіка Хокусай у XIX столітті.

У третьому відділі можна дізнатися про чарівні історії, що виникли в широких лісах Японії. Цій темі присвячено анімаційний фільм «Казка про принцесу Кагую». Це історія про крихітну принцесу, яку ремісник знайшов у стеблі бамбука. Тут також є колекційні фігурки тварин та мініатюрні скульптури нецке.

Експозиція «Місто» відображає сучасний світ Японії в таких видах мистецтва, як манга й аніме. Частина відділу присвячена відеоіграм. Тут же демонструють роботів-трансформерів, рисоварку в стилі Hello Kitty й знамениті іграшки тамагочі.

Гості музею можуть і самі спробувати себе в різних видах мистецтва. Наприклад, намалювати мангу чи зробити паперового журавлика.

[Кеті Каналес, кураторка виставки]:

«Ми хотіли привнести щось, що сподобалося б і дітям, і їхнім батькам, щоб кожен міг щось створити — мангу чи оригамі».

Виставка триватиме до вересня наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Від міфів до манги: нова виставка в Лондоні ознайомлює з японською культуроюУ Болівії ламам, альпакам та вікуньям присвятили фестивальВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівСтаре місто Баку приваблює туристів стародавніми палацами, мечетями та караван-сараямиЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого Петра

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: