20.10.2024
Телеканал NTD

Болгарський туризм відновлюється після пандемії

Болгарський туризм відновлюється після пандемії

Туристична галузь Болгарії повертається до нормального життя після пандемії. Балканська країна славиться гірськолижними трасами, піщаними чорноморськими..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Туристична галузь Болгарії повертається до нормального життя після пандемії.

Балканська країна славиться гірськолижними трасами, піщаними чорноморськими пляжами, а також столицею Софією.

[Томіслав Рашков, гід]:

«У Софії поєднується безліч різних стилів, епох і контрастів. Це особливо помітно в історичній частині. Ми стоїмо неподалік площі Толерантності. Це одне з небагатьох місць у світі, де сусідять мечеть, синагога, католицький собор та два православні храми».

Туристи здебільшого приїжджають із Румунії, Польщі, Німеччини, Чехії та Великої Британії.

[Румен Драганов, директор Інституту аналізу й оцінювання туризму]:

«Якщо порівнювати Болгарію та Грецію, яку щороку відвідує 30 мільйонів туристів, то до нас приїжджає третина цієї кількості. Але це лише означає, що ми добре працюємо з огляду на розміри й можливості нашої країни».

Туристи їдуть у Софію заради історичних, релігійних та культурних пам’яток.

[Ванесса Ден, туристка з Тайваню]:

«Тут усе балканське, але водночас дуже європейське. Мені здається, що тут змішані обидві культури й це дуже цікаво».

[Румен Драганов, директор Інституту аналізу й оцінювання туризму]:

«Болгарський туризм зачаровує, особливо тих, хто приїздить уперше. На відміну від великих європейських міст, де можна зустріти людей будь-якої національності, в Софії на вулицях переважно місцеві жителі. Вони доброзичливі. Якщо ви зустрінете в парку гурт болгар, можете добре провести з ними вечір».

За прогнозами Всесвітньої ради з подорожей і туризму, наприкінці року кількість туристів у Болгарії досягне 75 % показників 2019 року, який уважають піковим для туристичного сектору.

Рада очікує, що цього року в галузі створять понад 17 тисяч нових робочих місць, а кількість працівників галузі перевищить 287 тисяч.
Коротке посилання на цю сторінку:

Болгарський туризм відновлюється після пандеміїВ Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимівКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рік15 000 шоколадок із талісманом Олімпіади-2024 зроблять у ПарижіАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: