10.03.2024
Телеканал NTD

Суд заборонив Дональдові Трампу критикувати прокурорів, суддів та свідків

Суд заборонив Дональдові Трампу критикувати прокурорів, суддів та свідків

Федеральний суддя в понеділок заборонив Дональдові Трампу усно критикувати американських прокурорів, працівників суду й можливих свідків,..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Федеральний суддя в понеділок заборонив Дональдові Трампу усно критикувати американських прокурорів, працівників суду й можливих свідків, які залучені до розгляду кримінальної справи. У її межах попереднього президента звинувачують у спробі скасувати результати виборів 2020 року.

Суддя Таня Чуткан заявила, що не заборонятиме заяви, які Трамп робить про Вашингтон, а також на адресу уряду, зокрема адміністрації Байдена та мін’юсту. Але 45-му президентові Трампу заборонять публікувати критику на спеціального прокурора Джека Сміта, його співробітників, працівників суду, а також сім’ї будь-кого із цих людей.

Трамп також частково обмежений у тому, що він може казати про можливих свідків. Так, він може публікувати повідомлення про колишнього віцепрезидента Майка Пенса, але не про події, пов’язані з його справою.

Якщо 45-й президент порушить розпорядження, йому загрожують санкції.

Виступаючи на передвиборчому мітингу в Айові, Дональд Трамп, який не визнає себе винним у справі, пообіцяв оскаржити ухвалу судді.

[Дональд Трамп, 45-й президент США]:

«Сьогодні суддя наклав заборону. Я буду єдиним політиком в історії, який працюватиме в умовах заборони критикувати людей».

Адвокат Трампа заявив, що міністерство юстиції намагається обмежити свободу слова 45-го президента в розпал його передвиборчої кампанії. Він також додав, що Трамп як політичний кандидат повинен мати можливість вільно висловлюватися з актуальних питань, зокрема щодо ролі мін’юсту та призначення суддів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Суд заборонив Дональдові Трампу критикувати прокурорів, суддів та свідківЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: