06.11.2024
Телеканал NTD

Королівський замок Балморал, що в Шотландії, уперше відкрили для всіх охочих

Королівський замок Балморал, що в Шотландії, уперше відкрили для всіх охочих

Старовинний замок Балморал, що в Шотландії, уперше відчинив двері для всіх охочих. Тут проводила літо Єлизавета..

Дата завантаження: 2024-07-06

video

Старовинний замок Балморал, що в Шотландії, уперше відчинив двері для всіх охочих. Тут проводила літо Єлизавета II. Балморал був однією з найулюбленіших резиденцій королеви. Тепер сюди влітку приїжджає Чарльз III.

Балморал збудували в середині XIX століття. Замок став літньою резиденцією принца Альберта та королеви Вікторії. Усередині все дуже просто. По суті, це заміський будинок.

[Джеймс Гамільтон-Годдард, менеджер із роботи з відвідувачами]:

«У замку сім кімнат. І ви побачите все, починаючи від вестибюля й закінчуючи їдальнею та вітальнею, фото якої з’являлися раніше. Ви побачите, що внутрішнє оформлення замку не мінялося вже 180 років».

Замок відкрили лише на місяць і чотири дні. Квиток коштує 100 фунтів стерлінгів. Це коло 120 євро. Усі квитки розкупили за дві години. За день тут приймають 40 гостей.

[Джеймс Гамільтон-Годдард, менеджер із роботи з відвідувачами]:

«Ми проводимо від чотирьох до шести екскурсій на день. Хочемо зробити замок доступнішим і показати чудовий інтер’єр якомога більшій кількості людей».

Екскурсоводи кажуть, що Балморал — своєрідне вікно в історію британських монархів. У замку є кілька гарних картин, а також багато цікавих цінних предметів. На екскурсії приїжджають гості з різних країн.

[туристка зі США]:

«Гадаю, це чудово. Я знаю, що в США люди захоплюються королівською сім’єю. Думаю, вони захочуть побувати тут зараз, коли є можливість».

Замок збудовано з граніту в старошотландському готичному стилі. Його характерні риси: вежа та турелі, а також двосхилі фронтони та мансардні вікна.

Балморал належав не королеві Вікторії, а принцу Альберту, тому не став власністю корони. Це означає, що доходи не надходять до парламенту чи державної скарбниці. Замком, як і раніше, володіють британські монархи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Королівський замок Балморал, що в Шотландії, уперше відкрили для всіх охочихБоснійська майстриня створює картини з повсті та рятує старовинне ремеслоЯкі подарунки підготували для учасників G7 в ІталіїЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямУ чому секрет ідеальної неаполітанської піци15 000 шоколадок із талісманом Олімпіади-2024 зроблять у ПарижіВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніПриродна краса та історія Албанії приваблюють до країни дедалі більше туристівОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніАлжир відновлює визначні пам’ятки, щоб привабити ще більше туристів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: