20.04.2024
Телеканал NTD

Ізраїльський стартап обладнує вулики датчиками й посилає дані в інтернет

Ізраїльський стартап обладнує вулики датчиками й посилає дані в інтернет

Бджільництво — давнє ремесло, методи якого з часу виникнення майже не змінилися. Однак ізраїльський стартап усе..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Бджільництво — давнє ремесло, методи якого з часу виникнення майже не змінилися. Однак ізраїльський стартап усе ж привніс у цю справу трохи технологій, які допомагають бджолярам ліпше дбати про вулики.

Компанія каже, що це сприятиме захисту цих медоносних комах, які останніми роками масово вимирають на всій планеті.

Доріт Авні бджолярує ось уже як 30 років. А тепер ще й очолює технологічний стартап.

[Доріт Авні, власниця технологічного стартапу]:

«Нам доводилося вручну відчиняти кожен вулик, шукати матку, шукати виводок, дивитися, щоб усе було гаразд. Це мусять робити всі бджолярі. А тепер можна просто встановити застосунок й отримати всю інформацію».

Стартап обладнує вулики спеціальними датчиками. Вони допомагають аналізувати стан здоров’я бджолиної родини. Усі дані передаються в інтернет і бджоляреві в режимі реального часу. А час часто має вирішальне значення.

[Доріт Авні, власниця технологічного стартапу]:

«Завдяки нашій технології ми одразу можемо побачити, що в колонії щось не так. Наприклад, що там пестициди, що втрачено матку чи виникли інші проблеми. Бджоляр може дуже швидко прийти й щось зробити. Інакше він може запізнитися на три-чотири тижні».

Датчики всередині вуликів вимірюють температуру й вологість, а також записують звуки. Бджоляр отримує цю інформацію прямо на телефон чи комп’ютер. Водночас штучний інтелект обробляє всі дані самостійно й у разі проблеми надсилає попередження.

Це заощаджує час і робить розв’язання будь-яких завдань простішим та ефективнішим.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїльський стартап обладнує вулики датчиками й посилає дані в інтернетБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаСрібна шахта відродила занепале боснійське містоКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)В Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаНирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: