19.09.2024
Телеканал NTD

Проїхав сім країн на велосипеді, щоб вступити до вишу

Проїхав сім країн на велосипеді, щоб вступити до вишу

Гвінейський студент Мамаду Баррі проїхав тисячі кілометрів на велосипеді, щоб вступити до найліпшого ісламського вишу в..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Гвінейський студент Мамаду Баррі проїхав тисячі кілометрів на велосипеді, щоб вступити до найліпшого ісламського вишу в Каїрі.

Усе почалося з мрії вчитися в Університеті Аль-Азхар — одному з найвідоміших у світі навчальних закладів для мусульман-сунітів.

Але Мамаду не мав грошей на літак.

Тож він намалював у блокноті мапу Африки й вирушив у дорогу на уживаному гірському велосипеді.

Він їхав чотири місяці через сім країн.

[Мамаду Баррі, студент]:

«Якщо ви маєте мрію, то все, що вам треба, це йти своїм шляхом. Не можна казати: “Сьогодні я роблю це, завтра це”. Ні, уторованої дороги ніколи не буде. Але якщо маєш мрію, спирайся на неї і будь наполегливим. І Бог тобі допоможе».

Щодня Баррі проїжджав коло 100 кілометрів через джунглі, пустелі й зони конфліктів.

Він проїхав через Малі, Буркіна-Фасо, Того, Бенін, Нігер і Чад. Його кілька разів затримували. Двічі — повстанці в Буркіна-Фасо й один раз — у Того, де його протримали дев’ять днів без висунення звинувачень. Потім відпустили за 56 доларів.

[Мамаду Баррі, студент]:

«Я втомлювався, часто спав у кущах, бо в містах я трохи боявся людей. Можливо, якби я ночував у місті, якісь бандити прийшли б, відібрали мій велосипед і завдали б мені шкоди».

А в Чаді Мамаду пощастило. Один місцевий житель, прочитавши про нього в інтернеті, запропонував доставити його прямо до Єгипту в обхід бойових дій, що в Судані.

Баррі прибув до Каїра 5 вересня й за кілька днів отримав повну стипендію в Аль-Азхарі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Проїхав сім країн на велосипеді, щоб вступити до вишуПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»ООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: