08.06.2024
Телеканал NTD

Пакистанка допомагає афганським біженкам вивчитися на швачок та косметологів

Пакистанка допомагає афганським біженкам вивчитися на швачок та косметологів

У цій кімнаті афганські біженки вчаться шити одяг для дітей і дорослих. Курси проходять у центрі..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

У цій кімнаті афганські біженки вчаться шити одяг для дітей і дорослих. Курси проходять у центрі професійної освіти пакистанського міста Пешавар. Їх організовує Махра Башир.

Жінка за фахом — політолог. Закінчила Пешаварський університет, а потім 12 років пропрацювала в некомерційній організації. Торік вирішила допомагати біженкам з Афганістану влаштовувати своє життя.

Студенток навчають не просто шити, а й розробляти дизайн одягу. Тут вони також вчаться вишивати й здобувають навички візажиста й косметолога.

[Махра Башир, засновниця академії шиття]:

«Деякі студенти з попередньої групи, які навчилися шити одяг й вишивати, дістали роботу в місцевій некомерційній організації. Деякі з тих, хто пройшов курси краси, відкрили свої салони».

Відкрити салон вдається не всім, але вихід є.

[Західа, косметолог і викладачка]:

«Деякі студенти вже заробляють удома. Вони роблять макіяж, зокрема весільний. Також виконують усілякі косметологічні процедури».

У центрі також є окреме приміщення для тих, хто не знайшов роботу. Тут можна шити одяг, а потім продавати на ринку чи онлайн. Так виходить заробити до 35 доларів на місяць.

Курси тривають три місяці. Першого разу записалося понад сто афганок. Зараз студенток удвічі більше, і кількість заявок зростає. Навчатися приходять і пакистанки.

[Махра Башир, засновниця академії шиття]:

«Нам мають дати кілька швейних машинок, бо в нас багато студентів й обладнання не вистачає».

Засновниця центру каже, що йому потрібна матеріальна підтримка. Вона сама постійно вкладає гроші, аби звести кінці з кінцями. Якщо знайдуться спонсори, тоді тут зможуть навчати до 500 жінок за один потік.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пакистанка допомагає афганським біженкам вивчитися на швачок та косметологівУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуУ Кенії зростає кількість жертв повенейЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьМедзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарівРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-Йорка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: