20.02.2024
Телеканал NTD

Будинок, де народився Гітлер, перебудовують у поліційну дільницю

Будинок, де народився Гітлер, перебудовують у поліційну дільницю

Будівельники вже встановлюють огорожі. Будинок, де народився Гітлер, переобладнають у поліційну дільницю. Так влада Австрії хоче..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Будівельники вже встановлюють огорожі. Будинок, де народився Гітлер, переобладнають у поліційну дільницю.

Так влада Австрії хоче не допустити того, щоб будівля перетворилася на об’єкт паломництва неонацистів.

Будинок із жовтої цегли стоїть в австрійському місті Браунау, неподалік кордону з Німеччиною. Адольф Гітлер народився в ньому 1889 року.

Про те, що робити з будівлею, а також про права власності сперечалися кілька десятиліть. Варіанти лунали різні. Зокрема, з нього пропонували зробити меморіал, музей, здати в приватну оренду чи просто знести.

Шість років тому влада Австрії експропріювала будинок. Через два роки МВС оголосило, що планує розмістити в будівлі центр поліції, де правоохоронців, зокрема, навчатимуть прав людини.

Таке рішення має противників. Вони кажуть, що австрійська поліція також співпрацювала з Гітлером і віддавати будівлю їй неприйнятно.

[Еріх Маршалл, противник проєкту]:

«Коло трьох місяців тому ми почали загальноавстрійське опитування. Так з’ясувалося, що лише 6 % австрійців висловилися за використання місця народження Гітлера як поліційної дільниці».

Робота з перепланування розраховані на кілька років. Проєкт обійдеться у 20 мільйонів євро. Поліція має переїхати сюди 2026-го.
Коротке посилання на цю сторінку:

Будинок, де народився Гітлер, перебудовують у поліційну дільницюНирки — у центрі нової кризи в НепаліСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуУ Кенії люди гинуть від повенейНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: