27.10.2024
Телеканал NTD

УВКБ ООН: понад 100 тисяч вірмен покинули Нагірний Карабах

УВКБ ООН: понад 100 тисяч вірмен покинули Нагірний Карабах

Вірменські сім'ї з речами чекають на автобуси, які розвезуть їх по різних місцях із Сюнікської області,..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Вірменські сім’ї з речами чекають на автобуси, які розвезуть їх по різних місцях із Сюнікської області, що на півдні Вірменії.

Понад 100 тисяч біженців прибуло до країни, відколи Азербайджан почав силою повертати контроль над Нагірним Карабахом. Про це заявило Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Загалом у Карабаху жило коло 120 тисяч етнічних вірмен. Більшість утекли, бо побоювалися чисток із боку азербайджанських військовиків.

[біженка з Нагірного Карабаху]:

«Зараз ми їдемо в Єреван, щоб зареєструватися й знайти місце, де можна зупинитися. Мені треба дбати про мою маленьку дівчинку».

[біженка з Нагірного Карабаху]:

«Було дуже складно. Ми в дорозі 26–29 годин. Було багато машин, сюди дістатися було непросто. Моя мати хвора, а брат має дітей та онуків. Було дуже складно».

Тим часом у неділю до Нагірного Карабаху прибула місія ООН. Це перший візит міжнародної організації за останні три десятиліття. Вона оцінить ситуацію в регіоні.

Нагірний Карабах на міжнародному рівні визнають частиною Азербайджану. Однак там жили переважно вірменські християни. Після розпаду три десятиліття тому СРСР унаслідок бойових дій там проголосили незалежну республіку.

Азербайджан уже оголосив, що з 1 січня 2024 року вона офіційно зникне.
Коротке посилання на цю сторінку:

УВКБ ООН: понад 100 тисяч вірмен покинули Нагірний КарабахНа польсько-білоруському кордоні загострюється ситуація через наплив мігрантівУ Кенії зростає кількість жертв повенейРада Безпеки ООН вимагає зняти облогу із суданського міста, де живе 1,5 млн осіб«Приберіть їх»: на південнокорейському острові навала оленівВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняУ Сінгапурі усувають наслідки розливу нафтиЯк харчові відходи допомагають фермерам у ДубаїПалата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про захист ФалуньгунКатування та втеча від війни: урятовані в морі нелегальні іммігранти діляться своїми історіями

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: