17.12.2024
Телеканал NTD

В Ізраїлі знайшли схованку зі стародавньою зброєю римлян

В Ізраїлі знайшли схованку зі стародавньою зброєю римлян

Цікава знахідка у віддаленій ізраїльській печері, що біля Мертвого моря. Археологи виявили тут зброю і вважають,..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Цікава знахідка у віддаленій ізраїльській печері, що біля Мертвого моря. Археологи виявили тут зброю і вважають, що їй майже 2000 років.

[Ейтан Кляйн, археолог]:

«Під час наших досліджень ми виявили в невеликій печері в Юдейській пустелі схованку з чотирма римськими мечами в ніші. Вони дуже добре збереглися».

Фахівці впевнені, що зброю заховали єврейські повстанці. Біля печери також знайшли монету часів повстання Бар-Кохби 132–135 років.

Зі слів представників Управління старожитностей Ізраїлю, три клинки схожі на римські мечі спати. Це двосічні мечі завдовжки до 1 метра. У четвертого — ручка з кільцем. Його датують тим же періодом.

[Ейтан Кляйн, археолог]:

«Ми почали вивчати мечі й тепер розуміємо, що їх виготовили в другому столітті нашої ери. Імовірно, їх сховали в печері єврейські повстанці під час повстання Бар-Кохби. Ми вважаємо, що вони вкрали їх у римської армії чи забрали з поля бою».

Тут також знайшли наконечник римського метального списа пілума. Це рідкісна знахідка.

Римляни контролювали територію Юдеї з I століття до нашої ери до II століття нашої ери. Шимон Бар-Кохба вів партизанську війну з римською армією. Єврейські повстанці переховувалися в районі Мертвого моря в печерах та в заздалегідь підготовлених укриттях.

Повстанці прагнули відновити єврейську державність. Бар-Кохба заснував національний уряд і карбував власні монети. Три роки утримував Єрусалим. Однак у 135 римляни жорстоко придушили повстання.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Ізраїлі знайшли схованку зі стародавньою зброєю римлянВ Аргентині розробили замінники дерев для жвавих міських зонЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopІмператорські пінгвіни під загрозою: льоду дедалі меншеДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в Шотландії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: