18.11.2024
Телеканал NTD

НАСА готується зустрічати капсулу зі зразками ґрунту астероїда Бенну

НАСА готується зустрічати капсулу зі зразками ґрунту астероїда Бенну

НАСА готується до повернення на Землю міжпланетної станції з астероїда Бенну. Вона подолає шлях 320 мільйонів..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

НАСА готується до повернення на Землю міжпланетної станції з астероїда Бенну. Вона подолає шлях 320 мільйонів кілометрів і стільки ж назад.

Станція OSIRIS-REx досягла Бенну у 2018 році. Пробула там до травня 2021 року. А потім розпочала своє дворічне повернення на Землю.

Вона виявила на астероїді сліди молекул водню й кисню — складові води. На думку вчених, це свідчить про потенційну наявність життя на кам’янистій поверхні астероїда.

[Данте Лауретта, головний дослідник місії OSIRIS-REx]:

«Ми шукаємо ключ до розгадки того, чому Земля є живим світом, цією рідкісною перлиною в космічному просторі, де є океани».

За даними НАСА, космічний корабель несе коло 250 грамів породи, зібраної на Бенну у 2020 році.

Згідно з вебсайтом НАСА, він увійде в атмосферу Землі 24 вересня о 8:42 за тихоокеанським часом. Цієї миті його швидкість перевищуватиме 44 тисячі кілометрів за годину. Потім космічний корабель викине капсулу зі зразками астероїда, яка має приземлитися у віддаленому районі штату Юта.
Коротке посилання на цю сторінку:

НАСА готується зустрічати капсулу зі зразками ґрунту астероїда БеннуНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометНова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLEDУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківВелетенські 3D-принтери можуть змінити майбутнє будівництваЗастосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разівМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологій

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: