27.09.2024
Телеканал NTD

НАСА готується зустрічати капсулу зі зразками ґрунту астероїда Бенну

НАСА готується зустрічати капсулу зі зразками ґрунту астероїда Бенну

НАСА готується до повернення на Землю міжпланетної станції з астероїда Бенну. Вона подолає шлях 320 мільйонів..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

НАСА готується до повернення на Землю міжпланетної станції з астероїда Бенну. Вона подолає шлях 320 мільйонів кілометрів і стільки ж назад.

Станція OSIRIS-REx досягла Бенну у 2018 році. Пробула там до травня 2021 року. А потім розпочала своє дворічне повернення на Землю.

Вона виявила на астероїді сліди молекул водню й кисню — складові води. На думку вчених, це свідчить про потенційну наявність життя на кам’янистій поверхні астероїда.

[Данте Лауретта, головний дослідник місії OSIRIS-REx]:

«Ми шукаємо ключ до розгадки того, чому Земля є живим світом, цією рідкісною перлиною в космічному просторі, де є океани».

За даними НАСА, космічний корабель несе коло 250 грамів породи, зібраної на Бенну у 2020 році.

Згідно з вебсайтом НАСА, він увійде в атмосферу Землі 24 вересня о 8:42 за тихоокеанським часом. Цієї миті його швидкість перевищуватиме 44 тисячі кілометрів за годину. Потім космічний корабель викине капсулу зі зразками астероїда, яка має приземлитися у віддаленому районі штату Юта.
Коротке посилання на цю сторінку:

НАСА готується зустрічати капсулу зі зразками ґрунту астероїда БеннуКомпанія Samsung показала свої новітні гаджети, зокрема годинник та перстеньЕкіпаж МКС поділився враженнями від перебування на орбіті ЗемліУ США розробили додатковий великий палець рукиУ Помпеях на стінах будівлі знайшли дитячі малюнки віком 2000 роківВ Австралії чагарники допоможуть отримувати електроенергіюНова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLEDУ Лондоні п’ять бобрів будують греблі та захищають місто від повенейДрони допомагають угорським науковцям спостерігати за рідкісними кіньми ПржевальськогоЦілющі клітини організму зможуть лікувати аутоімунні захворювання

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: