08.04.2024
Телеканал NTD

Суховантаж під величезними новітніми вітрилами вийшов у перший рейс

Суховантаж під величезними новітніми вітрилами вийшов у перший рейс

Цей суховантаж вирушив у плавання вперше, відколи його обладнали спеціальними вітрилами. Мета проєкту — з'ясувати, як..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Цей суховантаж вирушив у плавання вперше, відколи його обладнали спеціальними вітрилами. Мета проєкту — з’ясувати, як енергія вітру допоможе зменшити викиди CO₂ та споживання пального в судноплавстві.

Новітні вітрила не такі, як давні аналоги. Їх висота перевищує 37 метрів. І вони більше схожі на крила літака.

[Саймон Шофілд, працівник компанії ― розробника вітрил]:

«Ми можемо змінити вигин вітрила за допомогою передніх і задніх закрилків. Це дуже схоже на літак, який заходить на посадку. Він змінює положення передніх і задніх закрилків. Це допомагає нам регулювати вигин вітрила, і відповідно — кількість енергії. Ми можемо вирівняти вітрило в будь-якому напрямку відповідно до вітру. Усе це відбувається автоматично».

Морська галузь нині вивчає низку технологій, які допомогли б відмовитися від брудного мазуту. Наприклад, інші чистіші варіанти, такі як аміак і метанол.

[Саймон Шофілд, працівник компанії ― розробника вітрил]:

«Це допоможе і з екологічного погляду, і з огляду на те, що вартість звичайного пального зростає. Запровадження майбутніх видів палива означатиме, що буде менше економічного тиску».

Суховантаж зафрахтувала одна з найбільших у світі компаній, що виконує морські вантажні перевезення. Вона вивчає можливість використання вітряних крил для більшої кількості великих суховантажів.

До винаходу парових і дизельних двигунів кораблі всіх розмірів ходили під вітрилами. Зараз це переважно невеликі судна.
Коротке посилання на цю сторінку:

Суховантаж під величезними новітніми вітрилами вийшов у перший рейсВООЗ оголосила глобальну надзвичайну ситуацію через спалах віспи мавп в АфриціНауковці: смартфони спричиняють у підлітків депресію, тривожність та безсонняООН: у світі стало 120 мільйонів біженців та переселенцівНадмірний туризм: мешканцям чорногорського міста набридли круїзні лайнериТуристам і мешканцям Данії прищеплюватимуть екологічні звичкиКатування та втеча від війни: урятовані в морі нелегальні іммігранти діляться своїми історіямиБіля італійського острова Лампедуза врятували 110 нелегалів та знайшли одного загиблого4000 рідкісних видів: прогулянка унікальним ботанічним садом у КаїріБайден розкритикував рішення Верховного суду про імунітет Дональда Трампа

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: