27.07.2024
Телеканал NTD

В Австралії сільськогосподарські відходи рятують від звалища

В Австралії сільськогосподарські відходи рятують від звалища

Австралійська фермерка Муї Ма вирощує манго неподалік Дарвіна. Робота важка, але не завжди успішна. Щороку жінці..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Австралійська фермерка Муї Ма вирощує манго неподалік Дарвіна. Робота важка, але не завжди успішна. Щороку жінці доводиться миритися, що частина врожаю пропаде. 20 зі ста тонн ідуть на смітник, бо манго не відповідають товарній якості.

[Муї Ма, фермерка]:

«Ми вкладаємо багато ресурсів. І це наш єдиний прибуток. Коли бачиш багато відходів, стає сумно і впадаєш у відчай, адже це втрата грошей».

Утім, у Північній території Австралії мають намір це змінити. Тут розпочали проєкт, який дає дістати користь із відходів сільськогосподарського виробництва.

[Пол Берк, колишній директор асоціації фермерів]:

«Харчові відходи — велика проблема. Щоб виростити овочі та фрукти, ми вкладаємо багато ресурсів. І якщо вони не потрапляють у магазини, то виробники зазнають збитків».

У Дарвіні створили експериментальний завод із перероблення сільськогосподарських відходів. З них роблять сухофрукти та корм для свійських тварин. Уся продукція проходить термічну стерилізацію, тому її можна зберігати за кімнатної температури.

[Роджер Стенлі, спеціаліст із продовольства]:

«Я чув, що коли потяги потрапляють в аварію, переривається постачання продовольства. Тож людям потрібні харчі, які довго зберігаються».

На Північній території щорічно викидають 14 із половиною тисяч тонн манго. Тепер фермери мають надію, що їхній урожай буде повністю врятовано.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії сільськогосподарські відходи рятують від звалищаПісля повені на півдні Бразилії поширюються небезпечні хворобиПрем’єр Італії відвідала будівництво центрів для іммігрантів в АлбаніїЯк харчові відходи допомагають фермерам у ДубаїАфриканка-бджолярка захищає бджіл та допомагає людямМертва риба заповнила береги лагуни в МексиціЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньКНДР запустила кулі з екскрементами на територію Південної Кореї4000 рідкісних видів: прогулянка унікальним ботанічним садом у КаїріНародні цілителі допомагають розв’язувати проблему ВІЛ у Південній Африці

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: