Австралійська фермерка Муї Ма вирощує манго неподалік Дарвіна. Робота важка, але не завжди успішна. Щороку жінці доводиться миритися, що частина врожаю пропаде. 20 зі ста тонн ідуть на смітник, бо манго не відповідають товарній якості.
[Муї Ма, фермерка]:
«Ми вкладаємо багато ресурсів. І це наш єдиний прибуток. Коли бачиш багато відходів, стає сумно і впадаєш у відчай, адже це втрата грошей».
Утім, у Північній території Австралії мають намір це змінити. Тут розпочали проєкт, який дає дістати користь із відходів сільськогосподарського виробництва.
[Пол Берк, колишній директор асоціації фермерів]:
«Харчові відходи — велика проблема. Щоб виростити овочі та фрукти, ми вкладаємо багато ресурсів. І якщо вони не потрапляють у магазини, то виробники зазнають збитків».
У Дарвіні створили експериментальний завод із перероблення сільськогосподарських відходів. З них роблять сухофрукти та корм для свійських тварин. Уся продукція проходить термічну стерилізацію, тому її можна зберігати за кімнатної температури.
[Роджер Стенлі, спеціаліст із продовольства]:
«Я чув, що коли потяги потрапляють в аварію, переривається постачання продовольства. Тож людям потрібні харчі, які довго зберігаються».
На Північній території щорічно викидають 14 із половиною тисяч тонн манго. Тепер фермери мають надію, що їхній урожай буде повністю врятовано.
Коротке посилання на цю сторінку: