27.03.2024
Телеканал NTD

Жителі Нью-Йорка з острахом відвідують пляжі після нападу акули на жінку

Жителі Нью-Йорка з острахом відвідують пляжі після нападу акули на жінку

Коли в Нью-Йорку стає надто спекотно, місцеві жителі йдуть на численні пляжі міста. Але цього літа..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Коли в Нью-Йорку стає надто спекотно, місцеві жителі йдуть на численні пляжі міста. Але цього літа вони дивляться на хвилі з незвичним острахом… Недавно тут акула вперше за десятиліття напала на людину.

[місцева жителька]:

«Так, я справді хвилююся за дітей. Їм подобається на пляжі, тому я дозволяю їм помочити ноги. Але тепер стало страшно. Потрібно бути обережними й не заходити у воду».

Поліція на пляжі півострова Рокавей, де стався напад акули, використовує дрони, щоб стежити за водним простором. Як очікують, це робитимуть до кінця літа сім днів на тиждень від сходу до заходу сонця. Рятувальники теж у повній готовності.

[місцевий житель]:

«Я бачу, як летять дрони. Чую їх. Я бачу гелікоптери. Вони роблять свою роботу добре».

Морська хижачка напала на 65-річну жінку, коли та купалася. Потерпіла перебуває в лікарні в тяжкому, але стабільному стані.

Науковці зазначають, що такі напади в цій місцевості вкрай рідкісні.

[Ганс Волтерс, дослідник]:

«Напади акул, зустріч з акулами — загалом рідкісне явище. Випадки, коли люди дістають травми, ще рідкісніші. Насправді це перший випадок у Нью-Йорку більш ніж за 60 років».

Утім, поведінка акул може змінюватися. Так, у 2022 році у водах поблизу Нью-Йорка акул зустрічали вісім разів. А до липня цього року їх бачили вже п’ять разів.

Деякі експерти припустили, що акули перемістилися ближче до берега за останній рік, бо через теплішання океану здобичі стало більше на мілководді.

Утім, деякі жителі Нью-Йорка не вельми переймаються.

[місцева жителька]:

«Я не перестану через це заходити у воду».

[місцевий житель]:

«Не можна дозволяти, щоб такі інциденти позбавляли прекрасного дня на пляжі».

Експерти кажуть, що варто триматися якомога далі від тих місць, де чайки масово пірнають по рибу, адже туди можуть підпливати акули.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителі Нью-Йорка з острахом відвідують пляжі після нападу акули на жінкуСирійські біженці в Лівані скаржаться на «вороже середовище»Як дим і вогонь допомагають виправляти американських в’язнівЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньУ США підтвердили другий із квітня випадок зараження людини пташиним грипомОдин пістолет — 34 смерті: чорний ринок зброї в Еквадорі процвітаєМолодь у Саудівській Аравії стала охочіше навчатися кулінарного мистецтва3D-друковані будинки допомагають упоратися з житловою кризою в КеніїАвстралійців навчають готувати поживно та недорого, щоб зменшити витратиЗ Парижа перед Олімпіадою вивозять нелегальних іммігрантів та безпритульних

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: