20.06.2024
Телеканал NTD

Залишки довоєнних вулиць і будівель знайшли під час реконструкції площі у Варшаві

Залишки довоєнних вулиць і будівель знайшли під час реконструкції площі у Варшаві

У Варшаві намагаються зазирнути в минуле міста. Тут під час реконструкції площі знайшли рештки давно забутих..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

У Варшаві намагаються зазирнути в минуле міста. Тут під час реконструкції площі знайшли рештки давно забутих вулиць.

Над площею височить Палац культури, збудований у 50-х роках минулого століття. А під землею будівельники виявили фундаменти споруд, що стояли вздовж вулиці Золотої, яка раніше тут пролягала. Вона була вкрита бруківкою. Проїжджою частиною їздили трамваї.

Її залишки перебувають на глибині півтора метра.

[Миколай П’єнкос, представник адміністрації вулиць і доріг Варшави]:

«Там, де ми стоїмо, перед Другою світовою війною було море житлових кварталів. Усю територію було щільно забудовано. У цьому районі було кілька десятків кварталів. Ми намагаємося знайти їхні сліди, які приховує земля. Фундаменти цих будівель лежать глибоко під площею».

Також у районі нової площі збереглася кам’яна платформа. З неї в післявоєнній Варшаві спостерігали за військовими парадами.

[Миколай П’єнкос, представник адміністрації вулиць і доріг Варшави]:

«Позаду мене кам’яна платформа. Це ще одна сторінка історії. Її збудували на руїнах довоєнного міста».

Під постаментом — напівзруйновані кімнати. У них під час масових заходів у 50-х могли відпочивати високопосадовці. А у 90-х роках ці приміщення використовували як нічний клуб.

Площа, яка розташована неподалік Центральної станції залізничного вокзалу, відображатиме планування старих вулиць. Це буде зелена зона з місцями для відпочинку. Площу планують відкрити наступного року.

Водночас будівельні роботи й далі вестимуть під пильним наглядом археологів. Адже, як очікують, попереду буде ще багато цікавих знахідок.
Коротке посилання на цю сторінку:

Залишки довоєнних вулиць і будівель знайшли під час реконструкції площі у ВаршавіШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Вирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спад

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: