03.05.2024
Телеканал NTD

Найдорожчі й ексклюзивні автомобілі у світі показали на виставці в Каліфорнії

Найдорожчі й ексклюзивні автомобілі у світі показали на виставці в Каліфорнії

Забутий на пів століття, але відроджений. Lotus Type 66 існував лише на кресленнях, а тепер набув..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Забутий на пів століття, але відроджений. Lotus Type 66 існував лише на кресленнях, а тепер набув реальних форм. Британський виробник випустив ексклюзивну модель до 75-річчя бренду. Її дебютом відкривається престижна автовиставка The Quail у місті Кармел, США.

Сюди виробники люксових авто привозять найкращі й найдорожчі моделі. Італійська компанія Maserati цього року демонструє найпотужніший гіперкар у своїй історії.

[Білл Пеффер, гендиректор компанії Maserati Americas]:

«Це наш найпотужніший Maserati — 730 кінських сил. Його ексклюзивний двигун Nettuno — дітище Maserati. Розроблений спеціально для наших автомобілів. Двигун V6 із двома турбокомпресорами видає крутний момент 730 ньютон-метрів. Ми очікуємо, що екстремальні характеристики відповідатимуть екстремальній продуктивності цього автомобіля».

А це дебют у Північній Америці повнорозмірного електромобіля Rolls-Royce Spectre.

[Торстен Мюллер-Отвос, голова компанії Rolls-Royce]:

«Насамперед, це “роллс-ройс”, а потім електромобіль. І це щось особливе для нас. Той, хто вже мав можливість сісти за кермо, був дуже вражений тим, чого ми досягли. Те, що відчуваєш, чуєш і нюхаєш усіма органами чуттів — це справжнісінький “роллс-ройс”».

Lamborghini на честь свого 60-річчя демонструє концепт-кар Lanzador. Це повністю електричне чотиримісне крос-купе. Його серійне виробництво заплановано на 2028 рік.

Яскравою зіркою виставки став Chiron Super Sport «Золота ера». На створення його лівреї пішло понад 400 годин. Малюнки присвячені історії компанії Bugatti.

[Яша Штрауб, дизайнер компанії Bugatti]:

«Bugatti завжди прагне досконалості. <…> Ми робили все можливе, щоб це мало ідеальний вигляд. Гадаю, наші клієнти й шанувальники люблять нас саме за це. Уся річ у якості».

Виставка The Quail цього року святкує 20-річний ювілей. Вона проходить у межах Тижня автомобілів у Монтереї. В автосалоні бере участь 200 авто. Кількість глядачів обмежена. На захід продають лише 3000 квитків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: