27.11.2024
Телеканал NTD

Сонячні водонагрівачі допомагають єгиптянам отримати гарячу воду

Сонячні водонагрівачі допомагають єгиптянам отримати гарячу воду

Це будинок 62-річного пенсіонера Мохамеда, що в селі єгипетської провінції Фаюм. Недавно він прийняв пропозицію встановити..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Це будинок 62-річного пенсіонера Мохамеда, що в селі єгипетської провінції Фаюм.

Недавно він прийняв пропозицію встановити в себе на даху сонячний водонагрівач місцевого виробництва.

[Мохамед Закі Махлуф, 62-річний пенсіонер]:

«Коли до мене підійшов представник компанії, я довго не роздумував. Я сказав, що вони можуть прийти та встановити (обігрівач)».

Мохамед живе у двоповерховому будинку з дружиною, двома синами, їхніми дружинами та п’ятьма онуками. Щомісячний дохід сім’ї становить коло 180 доларів США. Як і мільйони єгиптян, сім’я використовує газові балони. Воду гріють на плиті.

А сонячні водонагрівачі дають змогу одержувати гарячу воду одразу. Їх субсидує уряд.

[Сара Муса, гендиректор компанії ― виробника водонагрівачів]:

«Ми зменшуємо час, який вони витрачають на нагрівання води, а також знижуємо експлуатаційні витрати та даємо більш здорову, безпечну та сприятливу для довкілля альтернативу».

Приблизно в половині домогосподарств Єгипту гріють воду вручну. Це впливає на якість повітря в будинку та підвищує ризик опіків.

[Сабах Набіль, невістка Мохамеда]:

«Узимку грію воду три-чотири рази на день. Моя свекруха має проблеми з ногами, тому щоразу, коли вона омивається перед молитвою, їй потрібна гаряча вода. Тобто п’ять разів на день. Я також через день грію воду, щоб купати дітей».

У холодні місяці родина Мохамеда віддає до десяти відсотків свого місячного доходу за газові балони. Влада на балони теж виділяє субсидії і щороку витрачає мільярд 320 мільйонів доларів.

Як й інші відновлювані джерела енергії, сонячна допомагає знизити навантаження на державну скарбницю.

У Єгипті сонце світить щонайменше 2900 годин на рік. Уряд уже розробив план до 2030 року зменшити залежність від викопного палива та збільшити частку відновлюваних джерел до 42 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сонячні водонагрівачі допомагають єгиптянам отримати гарячу водуЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуПанамський острів тоне через зміну кліматуНема де жити: ринок іспанської нерухомості переорієнтувався на туристівТуристам і мешканцям Данії прищеплюватимуть екологічні звичкиУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівТуристичний бум на Майорці змушує місцевих жителів мешкати в автофургонахСпека, урагани та відключення світла: кубинців чекає непросте літо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: