17.02.2024
Телеканал NTD

Туристи сіють насіння надії для Джакарти, яка йде під воду

Туристи сіють насіння надії для Джакарти, яка йде під воду

Серед цих мангрових хащ важко уявити, що зовсім поруч величезне місто. Шум вулиць Джакарти ледве долинає..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Серед цих мангрових хащ важко уявити, що зовсім поруч величезне місто. Шум вулиць Джакарти ледве долинає до заповідника Муара Ангке. Останнім часом тут дедалі частіше проводять екскурсії на байдарках. І це не лише відпочинок, а й ціла місія.

[Конні Сігомбін, туристка]:

«Я люблю природу й подорожую. Та я навіть не знала, що поруч із домом росте цей чарівний і гарний ліс. Я рада, що в цьому місті, яке ми вважаємо гамірним та брудним, досі є щось таке».

Прогулянка перетворюється на цілу лекцію. Туристам розповідають про мангрові ліси та їхню роль. Заповідник менший за 100 гектарів, але виконує важливе завдання — захищає Джакарту від повеней. Місто поступово йде під воду, і це вже стало великою проблемою.

[Мухаммад Салех Алатас, тренер із веслування на байдарках]:

«Багато компаній рубало тут мангрові дерева, щоби просто створити пляжі для туристів. Так природу не зберегти. Такий відпочинок можна замінити на екотуризм. Ми можемо пропонувати чудові прогулянки мангровим лісом».

Туристи також можуть самі взяти участь у висаджуванні дерев і подарувати Джакарті надію на захист від води.

[Нолія Наталія, туристка]:

«Мангрові ліси — унікальна частина екосистеми. Ці дерева поглинають шкідливі речовини й це очищає повітря. А нам, людям, саме це й потрібно. Ми хочемо, щоб повітря було чистим, а вода хорошою».

Мангрові ліси в Індонезії охоплюють чотири мільйони гектарів, але 700 тисяч гектарів вирубали лише за минулий рік. Паралельно в країні почали великий проєкт — відновлення 600 тисяч гектарів мангрових лісів. Дерева виростуть достатньо великими, щоб захищати від повеней, приблизно за десть років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Туристи сіють насіння надії для Джакарти, яка йде під водуУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Годинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: