20.04.2024
Телеканал NTD

Яскрава вишивка й масивні прикраси: бренд одягу зберігає традиції афганської моди

Яскрава вишивка й масивні прикраси: бренд одягу зберігає традиції афганської моди

Яскраві візерунки на тканині, хитромудрі срібні прикраси й тонкий подзвін, що звучить під час кожного кроку..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Яскраві візерунки на тканині, хитромудрі срібні прикраси й тонкий подзвін, що звучить під час кожного кроку моделі.

Це вбрання, яке пропонує невеликий інтернет-бренд модного одягу. У високу моду він привносить спадщину й традиції Афганістану.

Засновниця бренду Марина Хан працює в Дубаї. Каже, що її головна мета — досягти того, щоб Афганістан асоціювали не лише з війною, а й із чудовою культурою.

[Марина Хан, засновниця бренду одягу]:

«Ішлося не лише про продаж ювелірних виробів чи про створення бренду, ішлося скоріше про зміну погляду на Афганістан. Це не тільки війна, а і чудова культура, і традиції. Я говорю не лише про художній стиль, а й про стиль високої моди».

Убрання Хан елегантні, барвисті та сповнені історії. Її бренд, назва якого означає «підвіска», виник у 2014 році. Спочатку він орієнтувався виключно на ювелірні вироби. Зараз дизайнерка працює з командою більш ніж із 40 жінок.

Багато з них живуть у Пакистані у таборах для біженців, бо у 2021 втекли з країни після захоплення влади угрупованням «Талібан».

Разом вони зберігають афганську спадщину.

[Лейла Сідікі, модель]:

«Гадаю, нам важливо мати можливість показати, хто ми є. Наша мода зі столітньою, а може навіть тисячолітньою історією відображає те, ким ми є».

Багато робітниць Хан — єдині годувальники в сім’ї.

[Марина Хан, засновниця бренду одягу]:

«Я намагалася знайти нові шляхи, але завжди виникали перепони. Суспільство там досить консервативне. Воно не дає жінкам бути лідером. Я хотіла, щоб жінки дістали певну свободу, щоб гроші йшли безпосередньо їм. Нарешті, після довгого шляху можу сказати, що домоглася цього».

В одному з історичних районів Дубая ще одна жінка Ельхам Хайралла зберігає місцеву традицію килимарства.

[Ельхам Хайралла, майстриня з килимарства]:

«Усе, що нагадує людині про те, хто вона й звідки походить, усе, що нагадує людям про мистецтво й красу спадщини, викликає в мене величезну гордість».

Яскраві килими Ельхам — ідеальне тло для фотосесій нарядів, які створює Марина.
Коротке посилання на цю сторінку:

Яскрава вишивка й масивні прикраси: бренд одягу зберігає традиції афганської модиОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізаціїВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніІракський перукар створює картини з волосся клієнтівСтаре місто Баку приваблює туристів стародавніми палацами, мечетями та караван-сараямиВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: