15.03.2024
Телеканал NTD

У ЄС заборонять утилізувати непродані тканини

У ЄС заборонять утилізувати непродані тканини

Знищувати чи викидати непродані тканини в Євросоюзі тепер буде незаконним. Уряди країн ЄС погодили зведення правил..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Знищувати чи викидати непродані тканини в Євросоюзі тепер буде незаконним. Уряди країн ЄС погодили зведення правил у межах «зеленого» законодавства, яке має зменшити витрати, а також збільшити відсоток перероблення й повторного використання.

Текстильну промисловість у Європі називають четвертим найбільшим забруднювачем після харчової, будівельної та транспортної галузей.

Щороку в блоці викидають майже шість мільйонів тонн непроданих тканин. Це приблизно по 11 кілограмів на кожного жителя. Більша частина опиняється на звалищі, щось спалюють.

Законопроєкт ще має затвердити Європарламент.

[Ебба Буш, міністр у справах промисловості Швеції]:

«Сьогоднішнє рішення — важливий крок на шляху до “зеленої” економіки замкнутого циклу та до зміцнення єдиного ринку. Комісія встановить вимоги до продуктів із погляду екологічної стійкості. Тепер ми затвердили нашу позицію перед переговорами з Європейським парламентом».

Закон зобов’яже створювати нові цифрові паспорти продуктів. У них буде вказано екологічність конкретного товару. Це має допомогти покупцям робити свідомий вибір.

Утім, ще більше занепокоєння викликає процес створення тканин. Підприємства нерідко скидають у річки неочищені стічні води. Вони містять сполуки фосфору й азоту, а також сульфати, хлориди, нітрати та інші небезпечні речовини.
Коротке посилання на цю сторінку:

У ЄС заборонять утилізувати непродані тканиниООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяУ Кенії зростає кількість жертв повенейУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюУсередині Швейцарської гвардії, яка захищає Папу РимськогоНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: