17.06.2024
Телеканал NTD

Щоб не вмирали робітники, в Іспанії заборонять працювати під час спеки

Щоб не вмирали робітники, в Іспанії заборонять працювати під час спеки

В Іспанії заборонять виконувати деякі роботи просто неба під час екстремальної спеки. Правило діятиме, коли національне..

Дата завантаження: 2024-05-17

video
1252194620

В Іспанії заборонять виконувати деякі роботи просто неба під час екстремальної спеки. Правило діятиме, коли національне метеорологічне агентство випустить попередження про помаранчевий або червоний рівень небезпеки.

Нові заходи стосуватимуться прибиральників вулиць, будівельників та працівників ферм. Уряд Іспанії нагадує, що минулого літа від спеки вмирали робітники.

[Луїс Планас, міністр сільського господарства]:

«Це дуже тривожна проблема. Вона стосується не лише таких секторів, як сільське господарство й будівництво, де є велике фізичне навантаження, а й тих сфер економіки, де через спеку умови праці також погіршуються».

Уряд ще виділить понад два мільярди євро на пом’якшення наслідків посухи. Частина грошей піде на допомогу фермерам.

[Луїс Планас, міністр сільського господарства]:

«Перша мета — сприяти нормальному виробництву харчів в Іспанії. Друга — послабити тиск на фермерів, що виник через посуху й зростанням цін, особливо на енергоносії, а також на добрива та корм для тварин».

Цього тижня метеорологічне агентство Іспанії повідомило, що країна переживає найпосушливіший початок року за всю історію спостережень. Із січня до травня випала менш як половина середньої кількості опадів. Водночас метеорологи зафіксували вже 11 не за сезоном спекотних днів.

Водосховища в Іспанії заповнені менш як на половину. В Андалусії і на північному сході Каталонії — лише на чверть.

У межах боротьби з посухою в Іспанії планують пробурити додаткові свердловини та збільшити кількість опріснювальних систем.
Коротке посилання на цю сторінку:

Щоб не вмирали робітники, в Іспанії заборонять працювати під час спекиСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківДедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграціїМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимУсередині Швейцарської гвардії, яка захищає Папу РимськогоБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіУ Кенії зростає кількість жертв повенейЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: