18.11.2024
Телеканал NTD

Культурний простір в автобусі: бразильців долучають до мистецтва

Культурний простір в автобусі: бразильців долучають до мистецтва

З автовокзалу в Сан-Паулу вирушає незвичайний автобус. Цілу годину він їздитиме центром міста, але його пасажирам..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

З автовокзалу в Сан-Паулу вирушає незвичайний автобус. Цілу годину він їздитиме центром міста, але його пасажирам нудно не буде. Тут виступає творчий колектив, який розважає людей музикою і піснями.

В автобусі встановлено професійне освітлення й звукове обладнання. Це культурний центр на колесах. Мета проєкту — додати мистецтво й музику в життя бразильців, які постійно зайняті на роботі.

Натхненником ідеї став Андерсон Маурісіу. У юності, коли був студентом, він більшу частину часу проводив в автобусі, добираючись на навчання й назад.

[Андерсон Маурісіу, автор проєкту]:

«Й ось я подумав: ну що ж, автобус. Це пересувний будинок для людей, які живуть далеко від міста. Чому б не перетворити автобус на культурний простір?»

Автобус ходить раз на тиждень. Місця треба бронювати онлайн, але якщо лишаються вільні, то пускають, дотримуючись черги.

[пасажирка]:

«Тут усім весело. Гадаю, це чудово. Прекрасніше не може бути».

На кожну поїздку готують нову програму — це і концерти, і вистави.

[Леве Вентуроті, співак]:

«Люди забувають, що мистецтво — дуже важлива частина життя. І раптом ми виступаємо в автобусі, привносимо мистецтво в міську метушню. Це дарує людям щастя».

Проєкт стартував у 2019 році. Потім його перервала пандемія. Зараз артисти, музиканти та глядачі надолужують утрачене. Програму спонсорує влада.
Коротке посилання на цю сторінку:

Культурний простір в автобусі: бразильців долучають до мистецтваДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюПінболом захоплюється дедалі більше молодіВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівУнікальну колекцію монет данського магната, нарешті, можуть продатиСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого Петра

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: