29.07.2024
Телеканал NTD

У Канаді через пожежу перекривають автотраси

У Канаді через пожежу перекривають автотраси

Через пожежі в канадській провінції Альберта перекрито рух автошляхами. Влада закрила довгу ділянку шосе 43, бо..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Через пожежі в канадській провінції Альберта перекрито рух автошляхами. Влада закрила довгу ділянку шосе 43, бо вогонь підібрався до неї майже впритул. Площа пожежі поряд із дорогою перевищила 50 тисяч гектарів.

З початку року в Альберті спалахнуло майже 500 лісових пожеж, що охопили 840 тисяч гектарів. Це в півтора раза більше, ніж торік.

У провінції живе понад чотири мільйони людей. Через нові пожежі евакуювалися 20 тисяч жителів. Нині додому не може повернутися понад десять тисяч осіб. У регіоні діє режим надзвичайної ситуації.

Травневі пожежі в Альберті річ звичайна. Але нині вони швидко охоплюють дедалі більші ділянки. Експерти пояснюють це браком вологи в ґрунті. Із середини лютого до середини травня у більшій частині провінції опадів було вдвічі менше за середній показник. А подекуди їх і зовсім не було. Водночас погода тепліша, ніж зазвичай.

Метеорологи не можуть спрогнозувати, коли вдасться приборкати стихію. Влада ж нагадує, що небезпечний сезон триватиме до осені.

Зараз в Альберті вирує коло ста пожеж, деякі вийшли з-під контролю. З вогнем борються 2800 рятувальників із Канади та США.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Канаді через пожежу перекривають автотрасиНайбільший у світі круїзний лайнер «Ікона морів» уперше вирушив у плавання з пасажирамиСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: