19.05.2024
Телеканал NTD

Керівна партія Греції святкує перемогу на парламентських виборах

Керівна партія Греції святкує перемогу на парламентських виборах

Тисячі людей зібралися в Афінах біля штаб-квартири консервативної партії «Нова демократія». Вони вітають нинішнього прем'єра та..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Тисячі людей зібралися в Афінах біля штаб-квартири консервативної партії «Нова демократія». Вони вітають нинішнього прем’єра та лідера політичної сили Кіріакоса Міцотакіса, який у неділю здобув переконливу перемогу на парламентських виборах.

Він здобув 40 % голосів виборців. Водночас ліворадикальна СІРІЗА, яка керувала Грецією з 2015 по 19 рік, — трохи більше як 20 %.

Утім, такий відрив усе ж таки не дасть «Новій демократії» змоги самостійно сформувати уряд. Їй буде потрібна коаліція.

[Кіріакос Міцотакіс, голова партії «Нова демократія»]:

«Ми маємо скромне зобов’язання виступати вперед. Разом ми знову розпочнемо битву під час наступних виборів. Так щодо “Нової демократії” вирішили громадяни Греції. Це також підтвердили цифри».

Згідно з прогнозами, керівна партія в наступному парламенті матиме 145 крісел. До абсолютної більшості їй не вистачає шістьох.

Утім, її прихильники раді.

[прихильник «Нової демократії»]:

«Я в захваті! Не чекав такого гарного результату. А втім, він логічний. Люди бачать, що вони продуктивні та працюють на майбутнє країни».

[прихильник «Нової демократії»]:

«Я дуже щасливий. Це показує, що в країні знову буде стабільність».

Президент Греції Катерина Сакелларопулу дасть трьом провідним партіям — «Новій демократії», СІРІЗІ та соціалістичній ПАСОК — по черзі по три дні на формування коаліційного уряду.

Якщо всі вони зазнають невдачі, Сакелларопулу призначить тимчасовий уряд, щоби приблизно за місяць провести нові вибори.
Коротке посилання на цю сторінку:

Керівна партія Греції святкує перемогу на парламентських виборахНа Канарських островах протестують проти масового туризмуУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °C

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: