13.10.2024
Телеканал NTD

ООН очікує рекордної кількості мігрантів, які спробують потрапити до США у 2023

ООН очікує рекордної кількості мігрантів, які спробують потрапити до США у 2023

Мігрантів, що йдуть через джунглі між Панамою і Колумбією, щоби потрапити до США, цього року може..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Мігрантів, що йдуть через джунглі між Панамою і Колумбією, щоби потрапити до США, цього року може стати рекордно багато. Про це заявила Келлі Клементс — заступник Верховного комісара ООН у справах біженців.

[Келлі Клементс, заступник Верховного комісара ООН у справах біженців]:

«Щодо кількості людей, які перетинають Дар’єнський пропуск, то вона й далі зростає. Якщо цей темп збережеться, то цього року людей, які перетинають кордон Колумбії та Панами, буде значно більше, ніж 2022-го».

Дар’єнський пропуск — велика ділянка необжитих земель на межі Центральної і Південної Америки. Як показують урядові дані, за перші чотири місяці цього року її стали перетинати в шість разів частіше.

Останніми тижнями мігрантів у цьому регіоні поменшало. Але, зі слів Клементс, кризи, через які люди вирушають у небезпечну подорож, тривають.

[Келлі Клементс, заступник Верховного комісара ООН у справах біженців]:

«Причини, через які люди переїжджають, беруть сім’ї і намагаються розпочати нове життя в іншому місці, ті ж самі. Це насильство й переслідування. Також багато хто шукає ліпшого життя».

Клементс виступила із заявою після того, як минулого тижня США запровадили на кордоні з Мексикою нові правила. Завдяки їм незаконних переходів має стати менше.

Згідно з ними мігранти мають записуватися на зустріч з офіцерами через мобільний застосунок. Також вони можуть звернутися по захист до країн, через які проїжджали дорогою до США.

Якщо ж вони перетнуть кордон незаконно й це з’ясують правоохоронці, їм на п’ять років заборонять в’їжджати до США навіть легально. За інші порушення вони потраплять до в’язниці.11
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН очікує рекордної кількості мігрантів, які спробують потрапити до США у 2023Як угорці повертаються до сільського життяІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»В Індонезії через повені та зсуви гинуть людиЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Перше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: