25.11.2024
Телеканал NTD

У Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денге

У Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денге

У Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров'я. На острові почалася епідемія лихоманки денге. Кількість..

Дата завантаження: 2024-10-25

video
play-sharp-fill

У Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров’я. На острові почалася епідемія лихоманки денге. Кількість випадків захворювання з 1 січня по 21 березня збільшилася на 140 %, як порівняти з тим самим періодом торік.

Зазвичай лихоманка денге активніше поширюється на острові із серпня по грудень. Але з початку цього року зареєстровано вже 550 випадків зараження. Понад 340 осіб у лікарні, 29 — у важкому стані.

[Айріс Кардона, головний лікар міністерства охорони здоров’я Пуерто-Рико]:

«Цифри не здаються надто великими — 40 чи 60 випадків на тиждень. Але реальність така, що останні вісім тижнів цей показник перевищує епідемічний поріг».

Зараз на всьому острові проводять дезінсекцію, щоб знищити якнайбільше комарів, які переносять вірус.

[Грейсон Браун, працівник міністерства охорони здоров’я Пуерто-Рико]:

«До цієї епідемії від 70 до 90 % людей у Пуерто-Рико вже хворіли на денге. Але зараз поширюються два різні серотипи, якими люди раніше не заражалися. Тому в більшості випадків люди заразилися вдруге, а потім можуть заразитися й утретє. І симптоми цього року серйозніші, ніж два роки тому».

Надзвичайна ситуація діятиме три місяці. Попереднього разу таке було у 2012 році. Тоді померло майже 200 осіб.

За даними ВООЗ, торік у світі зареєстрували понад п’ять мільйонів випадків зараження вірусом денге.

Лихоманка денге — гостре вірусне захворювання. Симптоми виявляються в кожного третього інфікованого, а в кожного 20-го виникає важка форма. Випадки смерті доволі рідкісні.

Коротке посилання на цю сторінку:

У Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеВенеційці раді: кількість туристів у групах обмежили до 25Мігрантів, що перетинають Дар’єнський пропуск у Панамі, поменшало на 35 %У Кенії десятки слонів переселяють із заповідника до національного паркуРибалки використовують застосунок, щоб захистити затоку Гуанабара від забрудненняВ’єтнам оговтується після удару «Ягі»Лауреати Нобелівської премії миру сподіваються, що їхня перемога допоможе ядерному роззброєннюКраїни світу виділять ВООЗ 700 млн доларівБджолярі Ємену зберігають ремесло починаючи з X століття до н. е.Сотні мігрантів з Марокко вплав добираються до іспанської Сеути
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: