03.07.2024
Телеканал NTD

Нова станція космічного зв’язку в ПАР допоможе місячній місії НАСА

Нова станція космічного зв'язку в ПАР допоможе місячній місії НАСА

Нову наземну станцію космічного зв'язку побудують у пустелі Кару, що на південному заході ПАР. Ще дві..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Нову наземну станцію космічного зв’язку побудують у пустелі Кару, що на південному заході ПАР. Ще дві розмістять у США та Австралії. У ПАР проєкт реалізовує НАСА та Південноафриканське національне космічне агентство.

Мережа наземних станцій забезпечить майже постійний зв’язок з астронавтами, які літатимуть на Місяць та Марс.

У ПАР для будівництва обрали селище Матджисфонтейн Західнокапської провінції. Тут майже завжди ясне небо й немає радіоперешкод. Також у регіоні добре розвинена транспортна інфраструктура.

[Бадрі Юнес, співробітник НАСА]:
«Фахівці оцінили кілька доступних майданчиків і дійшли висновку, що Матджисфонтейн підходить найбільше. Це одне з найліпших місць у всій Африці для підтримання діяльності на Місяці».

Наземні станції допоможуть НАСА здійснювати програму «Артеміда». Її мета — польоти на Місяць і будівництво постійної бази, яка полегшить запуск пілотованих кораблів на Марс.

Перший політ у межах місії «Артеміда» має розпочатися 16 листопада. Запуск уже кілька разів відкладали. Це буде безпілотний політ. Корабель «Оріон» проведе в космосі три тижні, облетить Місяць і повернеться. Другий політ буде пілотованим. Його метою буде теж обліт Місяця.

[Бадрі Юнес, співробітник НАСА]:
«У 2025 році ми відправимо третю “Артеміду”, і в межах цієї місії людина висадиться на Місяць».

Уряд ПАР виділив на будівництво станції початкову суму — чотири мільйони доларів. Готовий об’єкт експлуатуватиме й обслуговуватиме Південноафриканське національне космічне агентство.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нова станція космічного зв’язку в ПАР допоможе місячній місії НАСАЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійГреко-іллірійський шолом віком 2500 років знайшли в ХорватіїНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний орган

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: