Усе можна вибрати в налаштуваннях. Наприклад, задати стейки різної жорсткості та з різним обсягом жиру. Загалом машина виробляє рослинні аналоги трьох складників м’яса: м’язів, жиру та крові — а потім комбінує їх для виготовлення різних продуктів.
Основні інгредієнти — соя, горох, нут, буряк, харчові дріжджі та кокосова олія.
[Ешар Бен-Шитріт, співзасновник компанії]:
«Наше м’ясо має ті ж самі характеристики, що й тваринне. Відчуття такі ж, які виникають, коли їси добрий стейк, смачний шматок м’яса тварини, але без використання тварини».
Наразі мета компанії — довести обсяги виробництва до 15 тонн за день. Так вона зможе конкурувати з виробниками традиційного м’яса.
Тим часом у лабораторіях компанії не припиняють дослідження. Ціль — зробити смак і текстуру продукту ще ближчими до оригіналу.
[Одед Халеві, голова хімічного відділу компанії]:
«Тепер ми маємо продукт, дуже схожий на м’ясо. Люди його куштують чи нюхають і кажуть, що він схожий на тваринне м’ясо, уже дуже близько».
Загалом компанія зробила вісім принтерів «Ангус». Два працюють в Ізраїлі й шість у Нідерландах. Там у грудні запрацює завод цієї компанії.
Зазначимо, що це не єдине підприємство, яке виробляє рослинне м’ясо. Однак ті використовують інші технології і поки що зосереджені на тому, щоб створити ідеальний замінник котлет для гамбургерів.
Коротке посилання на цю сторінку: