12.04.2024
Телеканал NTD

6 людей загинуло й 80 постраждало внаслідок вибуху в центрі Стамбула

6 людей загинуло й 80 постраждало внаслідок вибуху в центрі Стамбула

Шестеро людей загинуло й понад 80 було поранено внаслідок вибуху в Стамбулі. Інцидент стався на жвавій..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Шестеро людей загинуло й понад 80 було поранено внаслідок вибуху в Стамбулі. Інцидент стався на жвавій пішохідній вулиці Істікляль, на якій багато бутиків, кафе та ресторанів.

Чотири людини загинули на місці, ще дві померли в лікарні. Понад 40 постраждалих госпіталізовано, п’ятеро опинилися в реанімації, двоє з них — у критичному стані.

Влада тимчасово заборонила публікувати в Туреччині новини про інцидент. Відповідальність за вибух поки ніхто не взяв.

Віцепрезидент Фуат Октай назвав те, що сталося, терористичним актом.

[Фуат Октай, віцепрезидент Туреччини]:
«Опираючись на дані розслідування, ми вважаємо, що це терористичний акт. Він стався на цьому перехресті шляхом підриву вибухівки зловмисником. Ми вважаємо, що це була жінка».

На відеозаписі з місця події слідчі побачили жінку, яка хвилин 40 сиділа на лавці, а потім пішла, залишивши сумку чи пакет. Незабаром пролунав вибух. На думку правоохоронців, бомба або вибухнула сама, або її підірвали дистанційно. Також слідчі вважають, що вибуховий пристрій було начинено цвяхами.

Влада звинуватила у вибуху «Робітничу партію Курдистану». Її вважають терористичною організацією в США, Євросоюзі та деяких інших країнах. Голова МВС Туреччини повідомив, що підозрювану в скоєнні теракту вже заарештовано.
Коротке посилання на цю сторінку:

6 людей загинуло й 80 постраждало внаслідок вибуху в центрі СтамбулаШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїІзраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»Новий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокСвітові ціни на какао б’ють рекордиКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: