04.06.2024
Телеканал NTD

«Розумні будинки» стануть ще розумнішими

«Розумні будинки» стануть ще розумнішими

Уперше великі компанії об'єдналися, щоб зробити свої «розумні» домашні пристрої сумісними і зменшити фрагментацію ринку. Вони..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Уперше великі компанії об’єдналися, щоб зробити свої «розумні» домашні пристрої сумісними і зменшити фрагментацію ринку.

Вони запускають Matter — новий стандарт взаємодії домашніх пристроїв, таких як лампи, динаміки й вентилятори.

[Тобін Річардсон, голова альянсу розробників стандарту Matter]:
«Це мова, яка перебуває над різними протоколами і спрощує життя розробникам та споживачам, щоб об’єднати все це разом».

Стандарт Matter розробляли два роки. Наразі запускають його першу версію з відкритим вихідним кодом.

[Суята Нейдіг, представниця компанії ― виробника напівпровідників]:

«Matter — це локальна мережа. Вона об’єднує пристрої в будинку. Вона не залежить від хмари чи інтернету. Усе просто взаємодіє між собою».

Системи «розумних будинків» раніше працювали окремо й часто вимагали налаштування й керування окремими програмами.

Пристрої сертифіковані Matter зроблять їх сумісними з усіма системами. Це дасть споживачам змогу купувати техніку будь-якого бренду.

Більшість компаній, що входять до альянсу, оголосили, що оновлять уже продані пристрої «розумного будинку», щоб зробити їх сумісними з новим стандартом Matter.

[Дже Йон Чон, представниця компанії ― виробника електроніки]:
«До запуску Matter ми всі конкурували один з одним, і створювали власну систему “розумних” пристроїв. Але зрештою це призвело до фрагментації ринку. Тепер ми вважаємо, що завдяки Matter ринок зростатиме».

Нині система має обмеження. Вона підтримує лише вісім категорій пристроїв, зокрема контролери, дверні замки, елементи керування опаленням, вентиляцією й кондиціюванням повітря, а також освітлення, електрику та мультимедійні пристрої. Однак список поповнюватиметься.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Розумні будинки» стануть ще розумнішимиДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометВідомий французький музикант став першим пасажиром словацького аерокараСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїЕкіпаж МКС поділився враженнями від перебування на орбіті ЗемліЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центрі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: