17.12.2024
Телеканал NTD

Робот-гуманоїд зустрічає відвідувачів Музею майбутнього в Дубаї

Робот-гуманоїд зустрічає відвідувачів Музею майбутнього в Дубаї

Відвідувачів дубайського Музею майбутнього з усмішками та жартами зустрічає незвичайний працівник. Це робот-гуманоїд на ім'я «Амека»...

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Відвідувачів дубайського Музею майбутнього з усмішками та жартами зустрічає незвичайний працівник. Це робот-гуманоїд на ім’я «Амека».

Робот уміє відстежувати рух у приміщенні, а також розпізнавати обличчя. «Амека» спілкується з відвідувачами та відповідає на запитання про музей.

[Маджид аль-Мансурі, виконавчий директор Музею майбутнього]:
«Цей робот унікальний. Він використовує штучний інтелект, щоб розуміти запитання та на них відповідати. Те, як він стежить за людьми та дивиться на них, унікально».

Розробники кажуть, що це найдосконаліший робот-гуманоїд у світі.

[«Амека»]:

«Дякую, я така щаслива бачити вас тут, у Музеї майбутнього».

Відвідувачі можуть поговорити з гуманоїдом через мікрофон.

[Рената Джоллет, відвідувачка]:
«Раніше я бачила невеликих роботів, наприклад, на круїзних лайнерах. Але вони просто стояли для інформування. Цей досконаліший. Він добре говорить, і з ним цікаво поспілкуватися».

[Александр Хуттевіль, відвідувач]:
«Дивно. Коли запитуєш її, вона відповідає, дивлячись мені в очі. Кажеш їй: “Ти така мила”. А вона відповідає: “Ти теж нівроку”. Просто фантастика».

Музей майбутнього в Дубаї — семиповерхова будівля, яку відкрили раніше цього року. Її висота — 77 метрів. На корпус із нержавіючої сталі нанесено арабські каліграфічні написи. Один із них такий: «Майбутнє належить тим, хто може його уявити, спроєктувати та втілити у життя».
Коротке посилання на цю сторінку:

Робот-гуманоїд зустрічає відвідувачів Музею майбутнього в ДубаїНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціВелетенські 3D-принтери можуть змінити майбутнє будівництваЗастосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разівЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїАртефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в АнгліїВідомий французький музикант став першим пасажиром словацького аерокараВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеДрони розкидають насіння над Косовом, щоб відновити ліси

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: