06.02.2024
Телеканал NTD

ЄС пропонує посилити стандарти викидів для авто

ЄС пропонує посилити стандарти викидів для авто

Єврокомісія хоче ще більше обмежити обсяг шкідливих оксидів азоту і твердих частинок, які викидають транспортні засоби,..

Дата завантаження: 2024-05-06

video

Єврокомісія хоче ще більше обмежити обсяг шкідливих оксидів азоту і твердих частинок, які викидають транспортні засоби, а ще запровадити нові стандарти щодо забруднення від гальмування та зносу шин.

Перші обмеження «Євро 1» ЄС запровадив ще 1992 року. Після цього поступово їх посилював. Наступний стандарт «Євро 7» пошириться на легкові автомобілі й фургони з 1 липня 2025 року, а на автобуси й вантажівки — за два роки потому.

Правила зменшать допустимий обсяг викидів вантажівок, а щодо автомобілів і фургонів встановлять найнижчі значення викидів стандарту «Євро 6».

Так, наприклад, обмеження щодо діоксиду азоту для дизельних авто знизять до 60 міліграмів на кілометр. Зараз це стандарт для бензинових автомобілів.

Додано нові межі щодо мікрочасток, утворених від гальмування та зносу шин.

[Тьєррі Бретон, єврокомісар]:
«Це дуже важливий момент. І ми також зосередилися на цифровому аспекті, щоби переконатися, що автомобілі будуть чистими».

За даними Єврокомісії, у ЄС через викиди автомобільного транспорту щороку передчасно вмирає 70 тисяч громадян. Це втричі більше, ніж унаслідок ДТП. Політики вважають, що вигоди для здоров’я нового стандарту набагато переважують витрати.

[Тьєррі Бретон, єврокомісар]:
«Багато країн стежать за тим, що ми робимо, і зрештою застосовують наші стандарти в себе й мають вигоду з нашого досвіду. Ми не зачинені в замкнутому середовищі».

Нові стандарти щодо викидів ухвалили після угоди, яку блок уклав минулого місяця. Згідно з ним із 2035 року набуде чинності заборона на продаж нових бензинових і дизельних автомобілів та фургонів.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС пропонує посилити стандарти викидів для автоАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуФермери Греції і Польщі не припиняють протестувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: