17.10.2024
Телеканал NTD

Британська дівчинка стала першою дитиною, яка отримала «розумні» протези

Британська дівчинка стала першою дитиною, яка отримала «розумні» протези

Ця британська дівчинка стала першою дитиною, яка отримала високотехнологічні протези ніг із мікропроцесорами й мікросхемами. Вони..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Ця британська дівчинка стала першою дитиною, яка отримала високотехнологічні протези ніг із мікропроцесорами й мікросхемами. Вони вбудовані в коліна штучних кінцівок і виконують роль невеликих комп’ютерів. Їхнє завдання — знижувати ризик падіння.

Восьмирічна Гармоні з малих літ відвідує цю ортопедичну клініку в Гемпширі, що на півдні Англії. У десять місяців дівчинка захворіла на менінгіт. Лікарі давали лише один шанс із десяти на те, що вона виживе. Гармоні впоралася, але через ускладнення їй частково ампутували руки й ноги. Також дівчинка втратила частину носа.

З новими протезами дитині стало простіше вставати, сідати й нахилятися.

[Гармоні Роуз Аллен, пацієнтка]:
«За шкалою від одного до десяти оцінюю їх на десять балів. Я дуже задоволена».

Гармоні навчилася ходити на біонічних ногах усього за тиждень.

[Мері Тебб, фізіотерапевт]:
«Це активна дівчинка. Востаннє, коли ми проводили вимірювання, вона зробила дві з половиною тисячі кроків за день. Для людини без ніг це просто дивовижно».

[Фрея Хол, мама пацієнтки]:
«Чудово бачити, як вона ходить. Вона робить кроки самостійно і, якщо може триматися, то навіть підіймається сходами».

Тепер фахівці навчатимуть дівчинку підійматися на протезах крутими схилами. І вони впевнені, що все вдасться.
Коротке посилання на цю сторінку:

Британська дівчинка стала першою дитиною, яка отримала «розумні» протезиДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометУ Великій Британії вуличні шафи переробляють на зарядні станції для електромобілівВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: