02.06.2024
Телеканал NTD

Німецька делегація приїхала на Тайвань, КНР протестує

Німецька делегація приїхала на Тайвань, КНР протестує

Шість депутатів німецького парламенту перебувають з офіційним візитом на Тайвані. Їхня мета — зміцнити дружні відносини..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Шість депутатів німецького парламенту перебувають з офіційним візитом на Тайвані. Їхня мета — зміцнити дружні відносини між Німеччиною і цією частково визнаною державою.

У відповідь материковий Китай, який називає острів своєю бунтівною провінцією, надіслав ноту протесту.

Тим часом німецька делегація вже зустрілася з тайванським президентом Цай Інвень.

[Цай Інвень, президент Тайваню]:
«Усі демократичні країни мають ще тісніше згуртуватися і співпрацювати для захисту свободи й демократії. Тайвань сподівається поглибити співпрацю з Німеччиною у всіх сферах, щоб захищати такі цінності, як справедливість, мир та екологічну стійкість».

[Клаус-Петер Вільш, член бундестагу]:
«У німецькому бундестазі ми неодноразово заявляли, що вважаємо неприйнятним, щоб сусід загрожував вам військовою силою, примушуючи до небажаної співпраці. Німецький бундестаг дуже чітко показав, що цього не підтримує».

Пекін гостро реагує на візити іноземних політиків до Тайваню. Так, на початку серпня він почав військові навчання у відповідь на приїзд Ненсі Пелосі — спікера палати представників США.

Попри це делегації і далі прибувають. На початку вересня острів відвідали п’ять депутатів із Франції.

Німеччина не має офіційних дипломатичних зв’язків із Тайванем. Але країни підтримують тісні економічні, культурні та наукові відносини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Німецька делегація приїхала на Тайвань, КНР протестуєАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в Україні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: