15.02.2024
Телеканал NTD

Пхеньян запустив ракети вдруге за три дні

Пхеньян запустив ракети вдруге за три дні

Північна Корея знову провела випробування зброї. Це сталося вдруге за три дні. Дві балістичні ракети малої..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Північна Корея знову провела випробування зброї. Це сталося вдруге за три дні. Дві балістичні ракети малої дальності запустили з інтервалом десять хвилин зі столичного регіону в бік східного узбережжя країни.

Вони пролетіли 360 кілометрів, досягнувши максимальної висоти 30 кілометрів, і впали в Японське море.

Запуск засудило Міністерство оборони Японії

[Тосіро Іно, співробітник Міністерства оборони Японії]:
«Північна Корея й так зовсім нещодавно запустила балістичну ракету. Це сталося 25 вересня. Дії Пхеньяну, зокрема запуски ракет, загрожують миру й безпеці нашої країни, усього регіону й міжнародної спільноти».

Незабаром після випробування, до Південної Кореї з офіційним візитом прибула віцепрезидент США Камала Гарріс. Перед цим вона відвідала військову базу в Японії.

Гарріс засудила нещодавні запуски ракет і назвала випробування частиною «незаконної програми озброєнь, яка загрожує регіональній стабільності й порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН».

На тлі почастішання запусків ракет, Південна Корея посилила спостереження за сусідом, а також зберігає бойову готовність і тісно співпрацює зі збройними силами США.

Наразі в Жовтому морі проходять спільні військові навчання Південної Кореї і Сполучених Штатів. У них беруть участь американські кораблі, серед яких авіаносець, есмінець і ракетний крейсер. Також прибув американський атомний підводний човен.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пхеньян запустив ракети вдруге за три дніЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуНа Кубі закінчується паливо?Поліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»У Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: