17.06.2024
Телеканал NTD

Зоопарк збирає корм для коал у міських парках, щоб зменшити витрати

Зоопарк збирає корм для коал у міських парках, щоб зменшити витрати

Їжа для коал Сан-Франциско, США Хорхе Трухільйо збирає гілки евкаліпта на узбіччях та в парках навколо..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Їжа для коал
Сан-Франциско, США

Хорхе Трухільйо збирає гілки евкаліпта на узбіччях та в парках навколо Сан-Франциско. Він працює в міському зоопарку й заготовляє їжу для коал.

Листя та пагони евкаліпта — це основна їжа цих австралійських тварин. Водночас у зоосаді її їдять тільки коали, тоді як для більшості ссавців ця рослина отруйна.

[Росс Антольд, працівник зоопарку]:

«Евкаліпт — це єдине, що вони їдять. Це їхній єдиний раціон. Багато хто не знає, звідки вони отримують воду. Більшість евкаліптів містять у листі від 40 до 70 відсотків води. Тому здоровій коалі не потрібно пити воду з джерела».

Одна коала за день може з’їсти понад кілограм листя евкаліпта. Проте ці тварини їдять лише молоді пагони, у яких багато поживних речовин. Це здорожчує заготівлю і зберігання корму, тому не кожен зоопарк може собі дозволити утримувати цих тварин.

Однак зоопарку Сан-Франциско пощастило — евкаліпт до цих місць завезли мігранти з Австралії ще в 1800-х роках, і зараз він росте просто в кількох міських парках. Працівники зоосаду кажуть, що, щоб прогодувати своїх двох особин, їм доводиться щороку збирати в них понад 60 тонн зелені.

Водночас невдовзі доведеться заготовляти ще більше, адже скоро сюди прибуде ще одна коала.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зоопарк збирає корм для коал у міських парках, щоб зменшити витратиВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюУ зоопарку в Берліні оголосили клички двох суматранських тигренятУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: