15.04.2024
Телеканал NTD

На Бразилію чекає другий тур президентських виборів

На Бразилію чекає другий тур президентських виборів

На Бразилію чекає другий раунд президентських виборів. Нинішній голова держави Жаїр Болсонару дістав більше голосів, ніж..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

На Бразилію чекає другий раунд президентських виборів. Нинішній голова держави Жаїр Болсонару дістав більше голосів, ніж очікували, однак усе ж менше ніж його головний суперник — Лула да Сілва.

Лула лідирує, набравши понад 48 % голосів виборців. Болсонару має трохи більше ніж 43 %. Оскільки жоден із кандидатів не набрав більшості, 30 жовтня в країні відбудеться другий тур, у якому голосуватимуть тільки за двох суперників.

Соціаліст Лула був президентом із 2003 до 2010 року. Ще до голосування кілька опитувань показувало, що він випередить правого Болсонару на 10–15 %. Однак розрив виявився набагато меншим.

Болсонару піддав сумніву опитування, заявивши, що вони не передають ентузіазму, який він бачив під час передвиборчої кампанії. Він також розкритикував цілісність бразильської системи електронного голосування.

[Жаїр Болсонару, президент Бразилії]:
«Я розумію, що люди голосували за зміни. Але деякі зміни можуть зробити тільки гірше. Ми намагалися показати це в кампанії, але частина населення цього не зрозуміла. Ми все проаналізуємо».

Лула оптимістично відгукнувся щодо результату, заявивши, що це тільки відтермінує його перемогу і що він нетерпляче чекає дебатів із Болсонару.

[Лула да Сілва, кандидат у президенти Бразилії]:
«Дехто буде розчарований, але я маю ще 30 днів на передвиборчу кампанію. Я люблю брати участь у кампаніях, люблю виходити на вулицю, люблю брати участь у мітингах, люблю сідати в машину й дискутувати з бразильським суспільством».

Лула да Сілва обіцяє поліпшити становище найбідніших верств суспільства. На цьому він і будував свою передвиборчу кампанію. Болсонару робить акцент на створенні робочих місць, особливо для молоді та жінок, а також на звільненні більшої частини населення від податку на прибуток.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Бразилію чекає другий тур президентських виборівСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо Венесуели137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країни

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: